Eurial 930 x 122

cetate

Promisiune de reabilitare a cetatilor Oratia si Poienari

Cetatile Oratia (din Dambovicioara) si Poienari (cetatea lui Tepes Voda din Arefu) vor fi reabilitate pana la finalul anului 2012. Aceasta este promisiunea conducerii Consiliului Judetean care a elaborat si proiecte cu finantare externa in acest sens.

Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, a declarat ca in acest mandat se doreste finalizarea proiectelor privind cetatile Oratia si Poienari. Este vorba de doua obiective istorice care nu sunt exploatate turistic la adevaratul lor potential, autoritatile judetului realizând proiecte de punere a lor in valoare cu ajutorul unor investitii din fonduri europene.

De exemplu, la cetatea lui Tepes de la Poienari se au in vedere reabilitarea treptelor de acces, a zidurilor si montarea unui echipament de tip telescaun pentru ca turistii sa ajunga mai usor la cetate.

„Dupa judetul Suceava, Argesul se poate lauda cu cel mai mare numar de obiective turistice, monumente. Restaurarea celor doua cetati este doar o parte a programului pe care il avem in vedere. Speram sa finalizam restaurarea celor doua cetati in acest mandat (n.r. 2008 – 2012)”, a spus Florea Costache.

Din pacate, cele doua obiective turistice, la fel ca si altele similare din judet, se degradeaza de la o zi la alta. Fara interventia cat mai rapida a autoritatilor, acestea risca sa fie pierdute. Procedurile birocratice de la nivelul european, dar si problemele de natura juridica privind terenurile din zonele de interes turistic, inclusiv preturile mari solicitate de proprietari pentru acestea.

In sprijinul reintroducerii cetatii Poienari in circuitul turistic a fost initiat anul trecut si va fi initiat in acest an si Dracula Fest, un ansamblu de manifestari cu caracter medieval organizat de Consiliul Judetean la Arefu.

{loadposition inside}

 

 

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90