930×122 CAPRA 5

case

Argesul, pe locul 6 la constructii de locuinte

Conform unei analize efectuată de statisticieni, judetul Arges se află pe locul 6 in tară din punct de vedere al numărului de locuinte construite anul trecut. Este vorba atat de locuinte in blocuri, cat si de locuinte individuale (case, vile). Din pacate, multe dintre ele nu dispun de utilitati minime pentru un trai decent.

Chiar daca piata imobiliara a inregistrat un declin puternic din cauza crizei economice, constructiile de locuinte nu au stagnat total. In schimb, a fost inregistrat un recul din punct de vedere al construirii de ansambluri rezidentiale, fiind preferate locuintele individuale.

Conform studiului, in Arges au fost construite in anul 2009 nu mai putin de 2.204 locuinte. Chiar si asa, se constată că este vorba de un număr cu peste 20% mai mic decat in anul 2008. Inaintea Argesului sunt municipiul Bucuresti (8.045 de locuinte) si judetele Cluj (6.720 de locuinte), Suceava (4.013 locuinte), Constanta (3.943 de locuinte) si Iasi (2.997 de locuinte). In top 10, Argesul este urmat de judete cu pretentii, asa cum sunt Timisul, Sibiul si Brasovul. Cele mai putine locuinte au fost construite anul trecut in Mehedinti, numai 118!

Din păcate, gradul de confort lasă de dorit in multe din cazuri. 22% dintre locuintele ridicate anul trecut nu au apă curentă, 37% nu sunt racordate la sistemul de canalizare iar 28% nu sunt bransate la reteaua de gaze. In total, 45% dintre locuinte au fost construite in blocuri (locuinte colective). In acest an se constată o contractie pe piata constructiilor de locuinte, in special din cauza stopării creditării si a scăderii puterii de cumpărare.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3