Donaris 930 x 122

penescu-slr-maybach

Penescu a lasat FC Arges in colaps financiar!

Lovitura de teatru pe scena sportului argesean! Fratii Cornel si Ilie Penescu au anuntat miercuri, 19 mai, ca vor sa renunte la finantarea echipei de fotbal FC Arges, solicitand Primariei Pitesti si Consiliului Local sa preia clubul. In caz contrar, echipa nu ar mai putea face deplasarea pentru viitoarele meciuri si ar risca excluderea din Liga a II-a.

Conducerea clubului a inaintat Consiliului Local o adresa in care arata ca nu mai poate sustine echipa, avand restante inclusiv la plata baremurilor de arbitraj pentru ultimele 3 partide (2.400 de lei).

Consiliul Local a votat de urgenta imputernicirea primarului Tudor Pendiuc pentru a negocia cat mai repede modalitatea in care Consiliul sa preia echipa sau sa faciliteze transferul catre unul sau mai multi agenti economici ce pot sustine financiar clubul.

Chiar in debutul sedintei Consiliului Local, conducerea Primariei a anuntat ca a primit cu putin timp inainte o adresa de la finantatorii clubului FC Arges in care acestia isi anuntau intentia de a renunta la echipa. Cum Consiliul Local este actionar la FC Arges, dar nu majoritar, s-a luat decizia de a se vota de urgenta o procedura care sa duca la salvarea echipei.

„Finantatorii actuali ai echipei nu o mai pot sustine. Nu mai pot tine echipa. Nu-si pot plati nici onorariile catre arbitri. Nici bani de deplasari nu mai au. Sunt in imposibilitatea continuarii activitatii, risca sa fie exclusa echipa din Liga a II-a. Pur si simplu acum e inchis la FC Arges, trebuie sa luam rapid o decizie!”, a spus Cornel Ionica, viceprimar al municipiului.

Dupa cateva minute de dezbateri, s-a decis ca Tudor Pendiuc sa fie imputernicit sa preia fraiele negocierilor pentru preluarea echipei. „Imi asum aceasta sarcina. Ma ofer sa vedem ce inseamna discutiile de preluare a echipei, ce avem de facut in continuare”, a spus Pendiuc.

Problemele echipei FC Arges au debutat anul trecut cand a fost exclusa din Liga I in urma scandalului „Mita in fotbal”, finantatorul Cornel Penescu fiind chiar incarcerat pentru ca ar fi oferit mita arbitrilor. De asemenea, afacerile lui Cornel si Ilie Penescu au inregistrat de atunci un declin continuu.

{loadposition inside}

 

 


 

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90