930×122 CAPRA 5

garainam_raban

UPDATE: Comisarul-sef Garaiman a luat mita din banii Politiei Arges!

Pitesti.02 iunie. 2010.
Tribunalul Arges a emis ordonanta de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile pentru comisarul sef Alexandru Garaiman, seful Serviciului Logistic din cadrul IPJ Arges, subcomisarul Catalin Raban, din cadul aceluiasi birou si pentru omul de afaceri Constantin Robert Matei, patronul firmei Rebob SRL Bradu, acestia fiind acuzati de fapte de coruptie. La audierile de la sediul DNA Pitesti a fost chemat si fostul contabil sef al IPJ Arges, comisar-sef Marian Radulescu, care in prezent ocupa aceasi functie in cadrul Politiei Comunitare Pitesti.

Ieri, seful Inspectoratului de Politie Arges a primit cererea lui Garaiman care solicita eliberarea din functia de sef al Serviciului Logistic, cerere care a fost aprobata. In locul sau a fost numit comisarul sef de politie Radu Stefan, care a indeplinit functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului Pitesti, echivalenta cu cea in care a fost numit.
Cei doi ofiteri de politie, Garaiman si Matei sunt acuzati de procurorii DNA Pitesti de luare de mita si abuz in serviciu in forma continuata, iar patronul firmai de constructii din Bradu este acuzat de dare de mita, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
Motivul principal care a stat la baza acestui dosar il reprezinta Sediul Arhivelor Nationale care apartine IPJ Arges, imobil construit prost de catre firma din Bradu, lucrare pentru care insa Politia Arges a platit o suma extrem de mare. Pornind de la faptul ca la putina vreme dupa receptia lucrarii peretii au inceput sa se darame, procurorii DNA au stabilit ca Inspectoratul de Politie a platit cu varf si indesat pentru lucrari si materiale de constructii care in realitatea apareau doar in facturi, toatea acestea petrecandu-se cu voia sefului Serviciului Logistica, cel care ar fi trebuit sa supervizeze intreaga lucrare. Nu toti acesti bani pompati artificial in devize ce cuprind materiale de constructii inexistente si alte lucrari fictive au ajuns in conturile societatii Rebob SRL Bradu, ci o buna parte au mers in buzunarele comisarului sef Garaiman. Pentru acesti bani, administratorul firmei de constructii a intocmit documente fictive prin care a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 117.000 lei. Una peste alta ofiterul Alexandru Garaiman a primit de la administratorul firmei Rebob SRL, Constantin Matei bunuri si servicii in valoare de 60.000 lei, in timp ce IPJ Arges a fost prejudiciat cu aproximativ 445.000 lei.{loadposition inside}

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3