pizzeria sapori  930 122

mascati_descindere

Teparii firmelor de leasing prinsi de DIICOT

Pitesti. 08 iunie. 2010.
Procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata au efectuat astazi 47 de perchezitii domiciliare in Arges, Bucuresti, Cluj, Valcea si Ialomita, pentru prinderea unei retele care insela fime de leasing, prejudiciul descoperit pana acum fiind de aproximativ un milion de euro. In dosar au fost retinute si invinuite pentru fraude 38 de persoane, care au fost duse la DIICOT pentru audieri, procurorii urmand sa decida daca emit mandate de retinere pe numele acestora. Potrivit surselor judiciare, membrii retelei fac parte din clanul Gorun din Valcea, liderul fiind Vasile Gorun.

Reteaua de suspecti cumpara firme care aveau probleme financiare sau erau in faliment. Aceste societati erau cesionate catre persoane interpuse, alese in mod expres din randul unor persoane sarace, fara loc de munca, fara o ocupatie constanta si fara pregatire. In unele cazuri persoanele interpuse nu administrau efectiv societatile preluate, fiind induse in eroare ai atrase cu diverse promisiuni. Pe firmele respective erau cumparate apoi masini de lux in leasing, autoturismele erau duse in Germania, reinmatriculate acolo si revandute sau ulterior inscrise in circulatie in tara cu documente de identificare si omologare false.
Pana acum procurorii DIICOT au descoperit 50 astfel de masini de lux cumparate prin aceasta metoda cu acte false. In plus, membrii gruparii sunt suspectati ca in perioada 2008– 2009 au indus in eroare mai multi administratori ai unor societati comerciale, care utilizau in sistem leasing utilaje si autoutilitare si utilaje pentru constructii. Acestia prin diverse metode inchiriau utilajele le faceau acte false, iar apoi le vindeau in strainatate.
Prejudiciul identificat pana in prezent este de aproximativ un de euro, insa este posibil ca acesta sa ajunga la 3-4 milioane de euro.{loadposition inside}

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA