930 x122 grota rece

transfagarasan

Autocar cu elevi, blocat pe Transfagarasan

Datorită încălzirii vremii din ultimele zile drumarii au deschis, zilele trecute, porţile tunelului care face legătură între Muntenia şi Ardeal. Oficial, D.N. 7 C -Transfăgărăşan se deschide de la sfârşitul lunii iunie până la începutul lui octombrie, dar acum turiştii pot trece dinspre Argeş spre Sibiu şi invers. Din nefericire, primul eveniment deja a apărut. Un autocar cu 30 de copii a rămas blocat pe Transfăgărăşan, în drum spre Bâlea Lac, pentru că dascălii lor au ignorat faptul că acest traseu este închis oficial până la 1 iulie.

Pentru a nu-şi petrece noaptea în autocar la o altitudine de peste 2.000 de metri, elevii de 12 ani, îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricouri, s-au văzut nevoiţi să mute singuri zăpada.

Autocarul cu cei 30 de copii nu a putut să treacă de utilajul de deszăpezire, dar nici nu putea să întoarcă pentru că drumul era foarte îngust. Trecătorii au pus umărul la salvarea autocarului din zăpadă. Salvamont atrage atrage atenţia că cei care urcă pe Transfăgărăşan o fac pe propria răspundere.  {loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3