930×122 POSADA 5

mutu_trist

Mutu, bun de plata 17 milioane de euro!

Lovitura dupa lovitura pentru pitesteanul Adrian Mutu, jucatorul echipei de fotbal AC Fiorentina. Dupa suspendarea privind consumul unei substante interzise, Mutu a primit luni, 14 iunie, o noua veste proasta: Tribunalul Elvetian mentine decizia TAS iar Mutu, care este cetatean de onoare al Pitestiului, trebuie sa plateasca 17 milioane de euro in contul celor de la Chelsea Londra.

Tribunalul Federal al Elvetiei a anuntat ca mentine decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care atacantul Adrian Mutu era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra, informeaza site-ul fiorentina.it.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarât, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

In 14 septembrie 2009, internationalul român Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor şi Ioan Becali. La 21 octombrie, Tribunalul Federal al Elvetiei decisese suspendarea temporara a deciziei TAS.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul român a cerut TAS sa anuleze hotarârea FIFA şi sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.

Mediafax noteaza ca Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Sursa: gsp.ro

{loadposition inside}

 

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90