930 x122 grota rece

descindere_mascati

Oameni de afaceri argeseni arestati de DIICOT

Pitesti. 16 iunie. 2010.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au pus sub acuzare 12 persoane pentru intocmire de contracte false de cesiune, prin care preluau societati comerciale cu diferite creante, acestea pagubind statul cu un milion de euro. Printre acestia se numara si oameni de afaceri argeseni, care in prezent se afla la Parchet pentru audieri.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2007, cetateanul italian Culicigno Pasquale, la initiativa lui Costache Cojocaru, Ioan Predica si a lui Vali Tincu, a hotarat sa preia prin cesiune, societati comerciale cu diferite creante catre alti creditori,in schimbul unor sume de bani sau bunuri,toti folosind identitati false, in scopul de a nu putea fi identificati si trasi la raspundere de catre autoritati. In acest fel au fost preluate un numar total de 46 societati comerciale din Romaniei, ce inregistrau debite catre bugetul de stat, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ de 1.000.000 de euro.
Miercuri, procurori DIICOT Pitesti au facut 12 perchezitii domiciliare in judetele Arges, Dambovita si Prahova, pentru prinderea membrilor grupari infractionale.
Infractiunile comise de acestia erau in special din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare, respectiv inselaciuni cu consecinte deosebit de grave in dauna bugetului consolidat al statului si al altor creditori, persoane juridice, bancruta frauduloasa, evaziune fiscala, infractiuni de fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea.
Membrii aveau ca mod de operare folosirea unor carti de identitate falsificate, in care erau trecute date nereale, intocmind contracte de cesiune, prin care preluau societati comerciale cu debite importante la bugetul consolidat al statului, diferite unitati bancare si alti creditori, sustine DIICOT. Costache Cojocaru a fost primul audiat de procurori si a fost retinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanta, urmand sa fie propus pentru mandat de arestare pe 29 de zile. Ioan Predica nu a fost gasit si se pare ca acesta a fugit in Anglia. Vali Tincu, cel de-al treilea argesean implicat urmeaza sa fie audiat de procurori, joi, impreuna cu alte 6 persoane.
DIICOT a colaborat la acest caz, in care a inceput urmarirea penala fata de cei 12, cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si lucratori din cadrul Jandarmeriei Romane, iar suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informatii.

{loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90