Eurial 930 x 122

pic

Fratii Penescu au renuntat la redeschiderea hipermarketurilor

Fratii Cornel si Ilie Penescu, actionarii retelei de hipermarketuri Pic, aflata in insolventa, au renuntat la planurile de redeschidere a magazinelor din Craiova si Pitesti anuntate in urma cu doua luni. Anuntul a fost facut pentru Ziarul Financiar de catre Ilie Penescu.

Actionarii retailerului din Pitesti intentionau ca, din luna iunie, sa opereze magazinele redeschise printr-o alta firma, Muntenia Hypermarket, controlata de mai multi membri ai familiei Penescu, insa PwC – administratorul judiciar al companiei Pic SA – s-a opus acestor planuri.

„Cu mai putin de 60 de zile inainte de declansarea procedurii insolventei a companiei Pic SA, locatiile din Craiova si Calarasi au fost aportate catre doua vehicule in care fratii Penescu detin majoritatea partilor sociale. PwC, in calitate de administrator judiciar al PIC SA, considera aceste tranzactii ca fiind efectuate in dauna creditorilor si, pe cale de consecinta, a decis sa initieze anularea in instanta a acestor operatiuni”, a afirmat in urma cu cateva saptamani Speranta Munteanu, Senior Director al Grupului de Servicii de Restructurarea Afacerii in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania (PwC), care a precizat ca tabelul creantelor nu a fost inca finalizat.

Retailerul a intrat in insolventa la cererea actionarilor in luna noiembrie a anului trecut, lasand blocate datorii de aproximativ 400 la furnizori si banci.

„Estimam valoarea totala a datoriilor Pic catre furnizori si banci la aproximativ 80 milioane de euro”, a declarat Speranta Munteanu.

Retailul a fost din 2004 businessul de baza al grupului din Pitesti. Pic avea la finele lui 2008 aproximativ 3.000 de angajati si rulaje de 150 milioane de euro, cele cinci hipermarketuri generand peste 80% din cifra de afaceri.

In prezent compania are, potrivit estimarilor Ziarului Financiar, mai putin de 100 de angajati.

{loadposition inside}

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA