930 x122 grota rece

valeriu_tudor

ISCIR devine directie regionala

ISCIR Arges devine Directie regionala. In plus, noua Directie va avea si o arie mai mare de actiune din punct de vedere al atributiilor, urmand sa primeasca in curand competente pentru inca un judet. Este vorba, cel mai probabil, de judetul Olt.

In conditiile in care multe institutii importante care aveau reprezentare in Arges au fost mutate, din punct de vedere decizional pentru judetul nostru in alte judete, iata ca se poate si invers. Situatii precum cele de la Posta ori de la Romtelecom (structurile din Arges fiind subordonate unor structuri din alte judete) nu se vor repeta si in cazul Inspectoratului de Stat pentru Cazane si Instalatii de Ridicat.

ISCIR Arges va deveni Directie regionala si, pe lânga judetele Vâlcea si Arges ar urma sa isi extinda atributiile si pentru un alt judet vecin. Vestea buna pentru angajatii acestei structuri a Ministerului Economiei este ca, prin transformarea in companie nationala, ISCIR va putea sa isi stabileasca salarii mai mari pentru angajati.

Transformarea ISCIR Arges in directie regionala survine in contextul in care Ministerul Economiei a decis externalizarea verificarilor tehnice pentru autorizarea si functionarea ascensoarelor, a centralelor pentru incalzire, a instalatiilor pentru aburi si apa calda si a echipamentelor sub presiune.

Toate aceste operatiuni vor fi efectuate in cadrul unei companii de stat cu directii regionale. „ISCIR a fost incadrata gresit la institutii bugetare. Noi realizam productie, prestam servicii, avem venituri proprii. Iata, de exemplu, numai in primele 6 luni ale anului in curs avem facturate servicii de 26,8 miliarde de lei vechi, mare parte din sume fiind incasate.

Noi nu realizam aceste venituri din amenzi, ci din serviciile pe care le prestam, asa ca este normala transformarea intr-o companie nationala cu directii regionale”, ne-a declarat Valeriu Tudor, directorul ISCIR Arges.

 

555×222 grota rece
eurial 570×90