930×122 CAPRA 5

vlad2

Recomandari pentru cei care vin cu masina la DraculaFest

Sambata, turiştii pot veni la spectacolul din Poiana Măgurea, la care vor participa cele mai cunoscute formaţii studenţeşti din ţară. Participă trupe din centre universitare, precum şi formaţii care au în repertoriu piese cu specific medieval. Cele mai savurate vor fi probabil însă concursurile cu premii (aruncarea cu varza-n ţeapă, prinderea cocoşului pintenat, spartul lemnelor pentru iarnă, ridicarea cortului, trasul căruţei, alergarea-n sac spre coşul cu de-ale gurii, etc).

În poiană, vor fi amplasate standuri cu produse tradiţionale, unde se vor prepara mâncăruri specifice zonei, un loc destinat echitaţiei, cu ponei şi cai, altul pentru amplasarea grătarelor şi comercializarea diverselor produse ale comercianţilor invitaţi, o zonă de parcare. La lăsatul serii se pune în funcţiune iluminatul arificial, iar la ora 22 se aprind şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă. Duminica, va fi sărbătoare mare la Arefu, celebrându-se şi ziua comunei. Reprezentaţii ale virtuozilor muzicii tradiţionale din Argeş, cu participarea formaţiilor invitate de administraţia locală a comunei.
Ca să nu vă enervaţi….
Autorităţile locale recomandă celor care vor să vină astăzi în Poiana Măgurea că accesul se face, ca şi anul trecut, pe acelaşi drum- mai exact Primăria Arefu- Măgurea (Măciniş- Măgurea). Pe acest traseu, turiştii vor putea urca şi coborî pe reprize. Mai exact, două ore se va ura, una se va coborî şi tot aşa, după următorul program:
7-11 urcare
11-12 coborare
12-14 urcare
14-15 coborare
15-17 urcare
17-18 coborare
18-20 urcare
După ora 20.00, accesul auto este permis doar la coborâre.  În Poiană sunt disponibile peste 6000 de locuri de parcare, iar organizatorii atenţionează că parcarea autoturismelor în zona unde se va organiza spectacolul este interzisă.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3