New Profesional Consult 930 x 122

duster1

Duster, masina anului?

Dacia Duster, masina anului…viitor? Desi pare un vis, acest lucru este, cel putin teoretic, posibil. Masina produsa la Mioveni a fost deja inclusa in concursul specializat realizat an de an de asociatia europeana a producatorilor auto.

Dacia Duster, masina produsa la Mioveni, concureaza la categoria „Masina anului”. Duster este pe lista de nominalizari la titlul de Masina anului 2011, în competitie aflandu-se marci precum Audi, Nissan, Volkswagen sau BMW, potrivit anuntului postat pe site-ul oficial al competitiei „Car of the Year 2011.

Printre marcile care vor mai concura pentru titlul de „Masina Anului 2011” se numara si Volvo, Porsche, Suzuki, Mazda, Fiat, Citroen, Jaguar, Ford, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Mini sau Saab.

Primul SUV romanesc, Dacia Duster, a inregistrat vanzari foarte bune la scurt timp de la lansare, respectiv la inceputul anului in curs. Vanzarile au mers bine atat in taram cat si peste hotare, in special in tarile din Vestul Europei.

De exemplu, potrivit datelor companiei Dacia, au fost livrate in Romania 2.300 de masini Dacia Duster numai pana in iulie iar la export, peste 22.000.

In ceea ce ii priveste pe romani, ei au optat in proportie de peste 70% pentru versiunile 4X4, cu echipare completa, care ajung la aproape 18.000 de euro. Printre straini s-au vandut bine versiunile 4X2.

Modelul Duster merge la export in Europa, Turcia, Africa si este disponibil sub marca Renault si in Ucraina si Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt). In Franta, de exemplu, s-a ajuns in situatia ca din cauza timpului mare de asteptare de la lansarea unei comenzi pana la primirea masinii sa se faca si specula cu Duster!

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90