pizzeria sapori  930 122

transfagarasan-iarna

Transfagarasanul, blocat de zapada!

Mai multi turisti au ramas blocati pe Transfagarasan din cauza caderilor de zapada! Pentru cateva ore nu s-a mai putut circula pe cel mai spectaculos drum din Romania. Drum facut, iata, sa stea doar cateva luni pe an deschis!

Circulatia rutiera pe DN 7 C Transfagarasean, in judetul Arges, s-a blocat timp de cateva ore din cauza zapezii viscolite de la Cabana Capra, la kilometrul 106, pana la tunelul care face legatura cu judetul Sibiu, stratul de zapada depasind pe alocuri 40 de centimetri, iar vantul sufland in rafale cu viteza de 100 suta de kilometri la ora.

In cele din urma, ehipele de interventie de la Districtul Drumuri Nationale Piscu Negru au incheiat actiunea de deszapezire a carosabilului, pe Transfagarasan circulandu-se in conditii de iarna, informeaza Mediafax.

Zece turisti din orasele Brasov,Victoria si Ramnicu Valcea, care care au ramas blocati cu autoturismele pe DN 7C Transfagarasan din cauza viscolului si a zapezii si au fost recuperati sambata de salvamontistii argeseni si adapostiti la refugiul de la Cota 2000, au parasit duminica zona, dupa ce drumarii au deszapezit soseaua.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Public Salvamont Arges, initial au fost recuperati zece turisti, iar ulterior au mai fost reperati si adapostiti alti doi, aflati, de asemenea, intr-o masina inzapezita.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90