Eurial 930 x 122

soares_da_costa_-_logo

Soares Da costa promite terminarea la timp a lucrarilor de la Pitesti

Nu de putine ori, conducerea municipalitatii din Pitesti a incriminat modul de actiune al firmei portugheze Soarez Da Costa, antreprenorul general al lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelelor de apa si canalizare din municipiul resedinta de judet. Reprezentatii acestei firme sustin insa ca nu este vorba de rea vointa, ci de probleme administrative care au solutii.

Autoritatile locale au acuzat compania respectiva ca a dus unele firme romanesti, subcontractori, in faliment prin plata cu intarziere sau deloc a unor sume de bani cuvenite pentru lucrarile prestate. Este vorba de lucrari in cadrul unui proiect de zeci de milioane de euro din fonduri europene elaborat de SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, licitatia internationala organizata de autoritatile europene fiind castigata de firma portugheza care, la randul ei, a ales subcontractori romani cu care sa lucreze.

Josue Fonseca, reprezentant al firmei portugheze la Pitesti, ne-a declarat ca sunt unele probleme cu banii, dar ca acestea au mai multe cauze.

Josue Fonseca, reprezentatul Soares Da Costa pentru Pitesti, a recunoscut
existenta unor probleme legate de intarzierea platilor catre subcontractorii
romani, dar a afirmat ca acestea sunt cauzate de intarzieri in ceea ce priveste
primirea banilor europeni.

„Noi, care suntem contractorul principal, primim banii dupa 45 – 60 de zile de la emiterea facturii. Conform contractelor pe care le avem semnate cu firmele romanesti, trebuie sa platim subcontractorilor pentru serviciile prestate si lucrarile efectuate in termen de 30 de zile de la primirea facturii de le ei. Ori, evident ca apare un decalaj, dar vina nu este a noastra.
Pe de alta parte, si calitatea mai slaba a unora dintre lucrarile prestate este
unul dintre motivele pentru care nu am platit unele facturi. In urma
verificarilor efectuate pe teren am depistat unele nereguli si a trebuit sa
punem alte firme sa refaca lucrarea, deci a trebuit sa ne recuperam aceste sume investite astfel”, ne-a declarat Fonseca.

Josue Fonseca ne-a declarat ca nu intelege mentalitatea unora dintre firmele romanesti cu care lucreaza, dar afirma ca, pana la urma, totul se va sfarsi cu bine.

„Nu inteleg mentalitatea unora de aici, in alte parti din lume nu avem astfel de probleme. Totusi, am primit bani si vom achita toate datoriile aferente facturilor emise pana la 31 august. Totul va fi platit la zi, pentru ca altfel avem noi probleme in a participa la alte licitatii, am intra pe lista neagra a finantatorilor si acest lucru nu este bine pentru o companie mare ca a noastra. Vreau sa asigur pe toata lumea ca vom termina lucrarile la timp. La finalul lucrarilor, adica pana la sfarsitul lui noiembrie, o sa fie gata totul si toata lumea o sa fie multumita”, ne-a declarat Josue Fonseca.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3