930×122 POSADA 5

taxi

Tinuta taximetristilor, iarasi pe tapet

Tinuta taximetristilor pitesteni revine in actualitate. Municipalitatea nu renunta la ideea ca taximetristii sa fie „echipati” relativ uniform si, mult mai important, cat se poate de decent. Cine nu va respecta aceasta prevedere va fi amendat.

Conducerea Primariei Pitesti nu a renuntat la ideea ca taximetristii din oras sa aiba tinuta unitara si obligatorie, la fel urmand sa se intample si pentru soferii de autobuz. Proiectul privind tinuta taximetristilor a fost relansat in dezbatere publica dupa o serie de consultari cu taximetristii care au fost nemultumiti in prima faza ca li se impune o tinuta.

Conform proiectului, soferii care nu vor respecta prevederea privind tinuta vestimentara obligatorie ar urma sa primeasca amenzi de la 100 la 500 de lei.

Pentru anotimpul cald, Primaria propune ca soferii sa poarte camasa uni de culoare deschisa, pantaloni lungi de culoare inchisa si incaltaminte adecvata sezonului, respectiv pantofi sau sandale. Pentru anotimpul rece, soferii ar urma sa poarte camasa uni de culoare deschisa, pantaloni lungi de culoare inchisa, sacou si incaltaminte adecvata sezonului, respectiv pantofi sau ghete.

Primaria motiveaza proiectul atat prin reclamatii ale cetatenilor, cat si prin faptul ca in urma controalelor din ultima perioada privind activitatea de transport s-a constatat ca „o serie de conducatori auto taxi au o tinuta necorespunzatoare, acestia fiind inbracati in maiouri, pantaloni scurti sau trei sferturi, papuci, etc.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90