New Profesional Consult 930 x 122

petrochim

Cum stam cu depozitele de materiale periculoase

Miercuri, 27 octombrie, a avut loc la Prefectura Arges o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ocazie cu care a fost abordata problema depozitelor de materiale periculoase din judet. Discutiile au fost provocate de accidentul din Ungaria din aceasta toamna cand dintr-un astfel de depozit s-au scurs tone intregi de materiale contaminate care au dus inclusiv la pierderea de vieti omenesti si au amenintat si bazinul fluviului Dunarea.

Ion Popa, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, a anuntat ca, in urma acelui incident din Ungaria, au fost efectuate controale la depozitele din Arges.

Este vorba de trei depozite, doua ale OMV Petrom (unul este acumularea Dambovnic, celalalt este depozitul de la Poiana Lacului) si unul al Carbonifera Campulung Muscel. In urma verificarilor s-a constatat ca nu exista pericole iminente si ca depozitele in cauza sunt sigure, cel putin pentru moment.

De exemplu, in halda de steril de la exploatarea Carbonifera sunt nu mai putin de 75 de milioane de tone de steril care, daca ar aluneca, ar pune in pericol oameni si gospodarii. Nu este cazul, conform spuselor lui Ion Popa.

La sedinta a participat si directorul Arpechim, Gheorghe Manole. Conducerea ISU Arges a recomandat conducerii Arpechim sa monteze mai multe panouri de avertizare in zona acestor depozite, avertismente privind interzicerea scaldatului si adapatului animalelor.

In sedinta de miercuri, 27 octombrie, a fost abordata si problema alunecarii de teren din Pitesti, din zona Turcesti, reprezentantii Primariei Pitesti anuntand ca au fost deja demarate procedurile pentru selectarea firmei sau firmelor care sa se ocupe de remedierea situatiei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90