New Profesional Consult 930 x 122

licitatie1

Vinerea olandeza la Pitesti

In aceste zile se afla la Pitesti mai multe delegatii olandeze. Una dintre ele participa la un program privind voluntariatul, alta este ocupata cu un program impotriva consumului de alcool iar o alta a pus la cale un experiment inedit.

O delegatie a orasului olandez Tynaarlo cu care municipiul nostru este infratit de ani de zile a fost vineri, 19 noiembrie, la Pitesti. Obiectivul principal al acestei vizite – ca parte a programului „Cetatenia Activa” – este acela de a impartasi pitestenilor din experienta olandeza privind voluntariatul.

De altfel, autoritatile locale din Pitesti doresc ca la editia de anul viitor a Simfoniei Lalelelor sa fie realizat, pe baza de voluntariat, deci cu sprijinul cetatenilor, un car alegoric. Interesant este ca o manifestare similara celei de la Pitesti se desfasoara si la Tynaarlo, acolo unde are loc an de an „Festivalul Daliilor”.

In cadrul programului a fost organizat un seminar cu tema „Voluntariatul – Participarea activa a cetatenilor in organizarea evenimentelor de interes public”. Tudor Pendiuc, primarul municipiului, a facut o prezentare a proiectului si a relatiilor cu Tynaarlo, exprimandu-si speranta ca Pitestiul va deveni un model pentru Romania din punct de vedere al voluntariatului.

Primul pas va fi tocmai proiectul legat de realizarea carului alegoric, mizandu-e pe o implicare cat mai mare a cetatenilor si a altor institutii, inclusiv scoli.

Pe de alta parte, vineri dimineata a avut loc la Pitesti si un eveniment inedit, o premiera din toate punctele de vedere. Este vorba de accesarea on-line a Bursei de Flori din Olanda, cea mai mare din Europa.

Chiar directorul economic al Bursei mentionate, Jan van der Vossen, a fost la Pitesti pentru a face o demonstratie privind modul de desfasurare a licitatiilor on-line, cu echipament special pentru licitatiile de la distanta. La demonstratia de la Primaria Pitesti au fost invitati si comercianti de flori din municipiul resedinta de judet, acestia aratandu-se interesati de achizitia de flori in acest fel. Jan van der Vossen a spus ca acesta este cel mai ieftin mod de a achizitiona flori de toate felurile, inclusiv de la distanta.

Experimentul se doreste a fi primul pas spre infiintarea unei Burse de Flori la Pitesti pentru intreaga Romanie. „Avem de mai mult timp in vedere acest lucru, privind infiintarea Bursei de Flori, nu vom abandona proieectul. Experimentul de astazi arata, totusi, la ce nivel s-a ajuns din punct de vedere al achizitiilor, iar aici am dori si noi sa ajungem”, ne-a declarat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3