930X122 MAIA

mioveni_arafat14

Arafat a descoperit la Mioveni dezastrul de la Pitesti

Poate parea un paradox, dar exact asta s-a intamplat. Venit intr-o vizita de lucru, fara ca presa sa cunoasca prea multe despre subiect, Raed Arafat, ministrul secretar de stat, fondatorul si coordonatorul SMURD, a descoperit, la serviciul de ambulanta de la Mioveni, efectele managementului dezastruos de la Ambulanta (culmea, centru regional) de la Pitesti. Primarul Ion Georgescu s-a trezit bombardat de sesizari de la cetateni cu intarzieri ale interventiilor ambulantelor la unele evenimente.

Or, in conditiile in care administratia locala chiar investeste in sistemul de sanatate, clar era ca problema tinea de managementul celor care asigurau serviciul. La concluzia aceasta a ajuns si Raed Arafat, dupa ce a aflat ca ambulanta SMURD de la ISU Mioveni are doar o interventie pe zi, ambulantele de la Spitalul Mioveni mai mult stau pe loc, iar de la dispeceratul de la Pitesti sunt trimise ambulante in Mioveni din municipiu. Asa ca, in loc sa se foloseasca ambulante aflate, sa zicem, in medie la un kilometru distanta de locul unui accident, de la Pitesti se trimiteau masini aflate la 20 de kilometri distanta.
Adica, efort financiar mai mare si sanse mai mici pentru victime de supravietuire pana la urma, asta ca sa atingem si unele cazuri de bani prapaditi cu stupizenie maxima, in timp ce pensii, salarii si indemnizatiile pentru mamici sunt taiate.
Arafat a descoperit si motivul: unii indivizi habar nu au nici acum ca, in timp ce Ambulanta deconteaza pe caz, fiecare interventie de la Casa de Asigurari, ambulanta SMURD nu deconeteaza de la CAS. Asa ca practic, nu exista nicio concurenta intre cele doua servicii, decat in mintea unor barzauni.
Ca atare, Arafat a dispus o analiza la minister asupra acestui caz, iar raspunsul il vom afla la urmatoarea vizita in Arges.
Tot Arafat ar trebui sa mai stie ca cineva de la minister a semnat numirea in functia de director tehnic al serviciul de Ambulanta Arges a unui fost sef la gunoi. Iar daca Emil Nicolae, fost PRM, ajuns acum la UNPR, si da, tocmai ati aflat unicul motiv pentru care a ajuns in aceasta functie, a aratat ca era destul de priceput in managementul fostei Salubritate SA, nu prea credem noi ca gunoiul este tot una cu Ambulanta. Nu credem noi, nici oamenii care nu vor servicii de gunoi de la Ambulanta, cand fiecare secunda este vitala dar, cand, iata, politicul isi vara coada intr-un mod atat de jegos in elemente esentiale, care tin de protectia vietii, incepem sa intelegem, in parte, desigur, de ce se intampla astfel de anomalii.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90