Kaia 930 x 120

radu_ii

Radu II a primit distinctia de cetatean de onoare al Pitestiului

Radu II-„Sarpele” a primit titlul de Cetatean de Onoare. Este al doilea component pitestean al echipei Steaua Bucuresti care a castigat Cupa Campionilor Europeni si care primeste acest titlu, primul fiind Ilie Barbulescu.

 

Autoritatile locale din Pitesti au avut de Ziua Nationala un program incarcat si diversificat. La Primarie, de exemplu, multa lume buna s-a reunit pentru un eveniment aparte: conferirea titlului de Cetatean de Onoare pentru fostul mare fotbalist Marin Radu, cunoscut sub numele de Radu II.

Primarul Tudor Pendiuc i-a inmanat acestuia distinctia si a evocat activitatea prodigioasa, respectiv 12 ani ca jucator la FC Arges, campion al Romaniei, castigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Bucuresti, 400 de meciuri jucate in Divizia A si 196 de goluri marcate pe prima scena fotbalistica a tarii.

Gheorghe Davidescu, prefectul judetului, i-a evocat supranumele de „Sarpele”, datorita agilitatii sale in fata portii, iar presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, l-a laudat pentru intreaga cariera.

Dupa acest moment a urmat la Primarie vernisajul unei expozitii inedite, de caricatura antirazboinica, oferita de Primaria orasului infratit din Serbia, Kragujevac. Este vorba despre 40 de lucrari de grafica cu autori din mai multe tari ale lumii, printre care Romania, Ucraina, Polonia, Iran, Cuba, Grecia, ba chiar si din Siria.

Seara a fost marcata de retragerea cu torte a militarilor de la Garnizoana Pitesti, care au defilat pe zona centrala, dar mai ales de deschiderea oficiala a iluminatului public ornamental de sarbatori. Zona centrala a orasului a devenit, dintr-odata parca, o lume mirifica a luminii si culorii, urmand ca si in cartiere sa se aprinda instalatiile specifice sarbatorilor de iarna in aceste zile.

{loadposition inside}

 

 

Eurial 555 x222
570×90 MAIA