pizzeria sapori  930 122

Prefectura.conferinta1

E-petitii la Prefectura

Prefectura Arges a instituit un sistem inedit de acordare a audientelor. Cetatenii care dispun de anumite conditii si cunostinte de utilizare a calculatorului nu mai este nevoie sa se deplaseze la Prefectura pentru a lua legatura cu autoritatile, ci este de ajuns sa acceseze sistemul de petitii electronice de pe site-ul institutiei, www.prefecturaarges.ro.

Iata cateva dintre petitiile deja inregistrate si din raspunsurile oferite de Prefectura.

Un cetatean doreste sa afle cum ar putea stopa prefectul abuzurile unui primar. Raspunsul este acela ca prefectul poate ataca la instanta de contencios administrativ dispozitiile primarului considerate nelegale.

Totodata, prefectul poate dispune realizarea unei verificari asupra modului in care primarul aplica si respectata Constitutia, legile, ordonantele, hotararile Guvernului si celelate acte normative si poate dispune masurile de intrare in legalitate sau poate sesiza organele abilitate.

Un alt cetatean a dorit sa afle cum poate discuta personal cu prefectul. Raspunsul este acela ca prefectul Gheorghe Davidescu acorda cetatenilor audiente in fiecare zi de miercuri a saptamanii, incepand cu ora 8.30. Inscrierea la audintele prefectului se face cu o zi inainte sau chiar in ziua respectiva, inainte de inceperea propriu-zisa a audientelor.

In fine, un alt cetatean sesizeaza faptul ca la o Primarie ajutoarele alimentare primite de la Uniunea Europeana pentru saraci ar fi fost injumatatite. Sesizarea a fost directionata catre Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura care va demara o ancheta in acest caz.

 

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90