Kaia 930 x 120

alcool

Controale in baruri

Autoritatile locale din Pitesti in colaborare cu o fundatie olandeza numita STAP au initiat un program de cercetare in barurile si restaurantele din municipiul resedinta de judet, dar si in supermarketuri. Cercetarea vizeaza modul in care proprietarii de astfel de localuri si vanzatorii respecta legea privind vanzarea produselor din alcool catre minori.

 

 O cercetare similara organizata in urma cu doi ani tot la Pitesti a aratat ca niciun bar si niciun magazin nu a respectat aceasta prevedere legala! Verificarea poarta numele de „Mystery shopping”.

Verificarea se face cu echipe de tineri care au sub 18 ani si care solicita bautura. Toti barmanii au vandut in urma cu doi ani alcool tinerilor sub 18 ani fara a-i intreba macar cati ani au, ca sa nu mai vorbim de verificarea actelor de identitate.

Rezultatele verificarii din acest vor fi facute cunoscute cat de curand, autoritatile sperand ca acestea sa fie acum mai bune.
La Pitesti se desfasoara din 2008 un program pilot la nivel national de reducere a consumului de alcool in randurile tinerilor sub 18 ani, urmand ca acest program sa fie extins si in alte orase ale tarii.

Pe de alta parte, reprezentantii actualei puteri au anuntat ca vor sa initieze un proiect de lege prin care sa interzica accesul adolescentilor in baruri, dupa ora 21:00, de luni pana joi.

 

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90