930×122 POSADA 5

hartaarges

Argesul, pe noua harta a autostrazilor

Argesul a fost inclus in strategia nationala de dezvoltare a autostrazilor. Problema este ca noua strategie este, de fapt, veche, si ca proiectele mentionate aici ar fi trebuit sa fie gata demult. Din diverse motive, atat politice, cat si de management, proiectele care au vizat Argesul au tot fost amanate.

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a prezentat o harta a investitiilor in infrastructura, in special autostrazi si centuri ocolitoare care vor fi realizate in urmatorii ani. Este vorba atât de proiecte noi, cât si de proiecte mai vechi dar care, din diverse motive, au fost abandonate.

Printre acestea se numara si proiectul privind extinderea autostrazii Bucuresti – Pitesti spre Sibiu.
Viitoarea autostrada Pitesti-Sibiu-Deva-Nadlac face parte din Coridorul IV paneuropean.

De pe Coridorul IV au fost finalizate pâna in prezent tronsonul Bucuresti-Cernavoda si centura Sibiului, dar se afla in diferite stadii de executie sectoarele Arad-Timisoara, Cernavoda-Constanta si centura Constantei.

In acest moment, in România exista 314 kilometri de autostrada, potrivit informatiilor furnizate de MTI, respectiv Bucuresti-Pitesti (111 kilometri), Bucuresti-Cernavoda (151 kilometri) si Câmpia Turzii-Gilau (52 de kilometri). Ministerul Transporturilor anunta saptamâna trecuta ca vrea ca in urmatorii trei ani România sa aiba in total 530 km de autostrada.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3