pizzeria sapori  930 122

lei-ron-bani

Deputatii au votat in favoarea bancilor

Razboiul dintre banci si populatie pare sa fie castigat, cel putin in aceasta etapa, de catre unitatile bancare. Victoria bancilor a fost consfintita prin adoptarea unei prevederi privind aplicarea diferentiata a creditelor in derulare.

 

Cotidianul Adevarul scrie ca deputatii din Comisia de Buget-Finante au hotarât ca prevederile Ordonantei 50/2010 sa nu se aplice pentru creditele in derulare, iar presiunea institutiilor de credit asupra Comisiei de specialitate din Parlament a dat roade. Deputatii au votat impotriva clientilor cu credite vechi. Scor final: 15-5 pentru banci

Dupa mai bine de doua luni de dezbateri si sute de amendamente aduse Ordonantei creditelor, Comisia a decis ca actul normativ nu se aplica si pentru creditele aflate in derulare. Mai exact, articolul 95 al actului normativ a fost modificat astfel incât „prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica contractelor in curs de derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta cu exceptia dispozitiilor art. 66-69 si in ceea ce priveste contractele de credit pe durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta […]”.

Pentru creditele vechi se va aplica insa in continuare limitarea comisionului de rambursare anticipata. In plus, in cazul creditelor vechi la care clientii au semnat in toamna actele aditionale, acestea vor ramâne in vigoare.

Clientii care nu au semnat actele aditionale au la dispozitie doua luni pentru a cere bancii sa aduca contractele la forma initiala. Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut in plen si sa fie promulgat de presedintele Traian Basescu. Clientii nemultumiti, organizati in diferite grupuri si reprezentati de avocati, au reactionat amenintând cu plângeri la Curtea Constitutionala.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90