930X122 MAIA

holcim

Cutremur in zona Campulung – Fagaras

Un cutremur relativ puternic a avut loc in zona Campulung – Fagaras. Zona respectiva este una dintre cele mai active din punct de vedere seismic.

De Craciun, un seism a avut loc in zona Fagaras-Campulung, altul de o si mai mica intensitate fiind inregistrat in Vrancea. Cutremurele s-au produs in ultimele 24 de ore.

Cutremuril din Vrancea a avut o magnitudine de 2.4 grade pe scara Richter, iar cel din Campulung – Fagaras a avut o magnitudine de 3.7 grade pe scara Richter.

Este vorba de un cutremur produs la sub 50 de kilometri adancime. Zona Campulung – Fagaras este cunoscuta pentru cutremurele produse la mica adancime, seismologii apreciind ca acestea sunt si cele mai periculoase datorita transmiterii mai rapide pe orizontala a undelor.

Totusi, niciun cutremur produs in zona respectiva nu a avut pana acum efecte devastatoare, ele fiind in general sub 5 grade pe scara Richter. Cutremurele din Romania sunt periculoase la peste 7 grade pe scara Richter, dupa cum a declarat Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90