930X122 MAIA

parlamentari04

Ce-au facut parlamentarii de Pitesti in doi ani

Argesul a dat 11 parlamentari. Doi deputati si un senator reprezinta interesele pitestenilor.  Vă prezentăm raportul în cifre al activităţii parlamentarilor dumneavoastră în cei doi ani de activitate (iniţiative legislative, declaraţii politice, întrebări, interpelări, interpelări adresate Primului Ministru, luări de cuvânt în plen, moţiuni).

Cinteza se misca incet
Şerban Valeca este senatorul cu cea mai activă prezenţă în parlament: 30 de interpelări, dintre care 17 adresate direct primului ministru, în special pe probleme ce ţin colegiul Mioveni- Ştefăneşti. La acestea se mai adaugă 23 de întrebări, adresate de obicei miniştrilor de resort. La polul opus, cea mai slabă activitate se înregistrează la un alt senator de PSD- Constantin Tămagă: zero pe linie, cu excepţia faptului că a fost semnatar pe şapte moţiuni de cenzură sau simple. Senatorul colegiului Costeşti- Topoloveni este urmat îndeaproape de senatorul PDL de Piteşti Mircea Cinteză. Acesta are o interpelare şi o declaraţie politică. În rest, zero aliniat la toate capitolele. Mircea Diaconu este şi el codaş la capitolul iniţiative legislative şi interperalări. A declarat însă că, la modul în care este tratată opoziţia de către putere, s-a lăsat păgubaş. Se foloseşte însă de talentul oratoric, aşa că a avut 11 declaraţii politice.
Mircea Cinteză (PDL, Piteşti)
Iniţiative legislative (0)
Declaraţii politice (1)
Întrebări (0)
Interpelări (1)
Interpelări adresate Primului Ministru (0)
Moţiuni (0)
Gerea, unul din cei mai activi din Parlament

Deputaţii de Argeş par mai activi decât senatorii. Dovadă stau cifrele iniţiativelor legislative, a interpelărilor, luărilor de cuvânt şi chiar a interpelărilor.
parlamentari11
Andrei Gerea (unul dintre recordmanii din Cameră) şi Mircea Drăghici sunt de departe cei mai concentraţi pe activitatea politică, urmaţi de Ion Burnei şi, surprinzător, de Filip Georgescu, cel care, în urmă cu un an, făcea senzaţie, având la activ doar intervenţia de la depunerea jurământului la preluarea mandatului de parlamentar. Şi Sorin Pandele, de la PDL este de apreciat, printre parlamentarii puterii, avându-şi semnătura pe 30 de iniţiative legislative. Fostul lider al PDL Argeş, Cristian Boureanu, care a primit probabil interzis de la Mircea Andrei să mai calce prin Piteşti, are şi el 10 iniţiative legislative.  
Cristian Boureanu (PDL, colegiul Piteşti)
Luări de cuvânt: 6 (în 6 şedinţe)
Propuneri legislative iniţiate: 10
Andrei Gerea (PNL, colegiul Pitesti)
Luări de cuvânt: 60 (în 57 şedinţe)
Declaraţii politice:   50 (din care 50 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă)
Propuneri legislative iniţiate: 16
Întrebări şi interpelări: 350
Moţiuni: 15

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3