Kaia 930 x 120

bani_romanesti

Primarii PSD, discriminati financiar

Guvernul a alocat, in 2010, sume din Fondul de rezerva in principal primariilor conduse de primari PDL, pentru acoperirea cheltuielilor curente si de capital si nu pentru investitii, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP).

Nu degeaba, asadar, s-au plans lideri ai PSD Arges de tratament discriminatoriu din partea Guvernului. De exemplu, la ultima rectificare de buget, comunei Bradu condusa de catre PDL i s-au alocat 1 milion de lei, in vreme ce municipiului Pitesti, condus de PSD, i s-au alocat 100.000 de lei. De asemenea, Consiliul Judetean Arges a primit doar 300.000 de lei.

In documentul citat se arata: „Ignorand toate criticile publice, din partea presei, ONG-urilor dar si opozitiei, Guvernul a continuat sa trimita autoritatilor locale si in 2010 sume din Fondul de rezerva pentru alte des-tinatii decat cele stabilite de lege (n.r. – cheltuieli neprevazute sau urgente ale autoritatilor locale) si, mai grav, preponderent pentru cele conduse de PDL (partidul majoritar din actuala coalitie de guvernare).

Destinatia acestor bani s-a pervertit total fata de cea gandita initial, anume sa intervina in situatii de urgenta. Fiind la dispozitie, Guvernele din ultimii ani au inteles ca pot dispune de acesti bani pentru diverse proiecte locale avand in spate si un evident calcul politic”.

IPP precizeaza ca suma totala alocata localitatilor prin Fondul de rezerva in anul 2010 a fost de 575.853.000 de lei (aproximativ 137 de milioane de euro), fiind mai mica cu 23 de milioane de euro fata de anul 2009.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90