930×122 CAPRA 5

pendiuc_epoca

Cei care critica alianta se tem ca opozitia va fi prea puternica

Preşedintele executiv al PSD Argeş, Tudor Pendiuc, a încercat să demonteze acuzele celor care critică alianţa pe care partidele din opoziţie o pun la acle, începând cu alăturarea PC de PNL. Odată cu această alianţă, cea dintre PSD şi PC este ruptă de la sine, însă cele trei partide doresc să realizeze un palier puternic împotriva actualei puteri.

 

Mai mult, Pendiuc afirmă că alăturarea PNL cu PSD, partide opuse doctrinar, nu este una nefirească, din moment ce probleme cu care se confruntă ţara nu sunt nici de dreapta, nici de stânga, ci universal valabile. „Nu este nimic rău în această alianţă. Avem de-a face şi cu o lămurire doctrinară a PC. PSD rămâne acum singurul partid de stânga, fără vreo ingerinţă a dreptei. Nu trebuie să mire pe nimeni o alianţă de centru- dreapta, centru-stânga sau dreapta- stânga. În România acum, nu sunt probleme de dreapta sau de stânga. Sunt probleme şi trebuie rezolvate. Germania a reuşit să facă paşii ieşirii din criză după o coaliţie stânga-dreapta. Văd că mulţi se îngrijorează. Până acum erau îngrijoraţi că nu era opoziţia puternică, oare acum se îngrijorează pentru că va fi prea puternică?

 

Ţările puternice au avut alianţe din partide cu doctrine cât mai diverse. Japonia este printre primele state care au dat tonul unor alianţe izbitoare şi merge bine. La fel şi în Italia. Prima problemă o reprezintă faptul că în legislaţia românească este extrem de mult haos. Eu cred că de fapt această alianţă dintre PSD, PNL şi PC face parte dintr-un proiect mai amplu de rezolvare a problemelor cetăţeanului. Nu mă gândesc că scopul aceastei opoziţii unite este îndepărtarea puterii. Obiectivul principal trebuie să fie rezolvarea problemelor cetăţeanului, altfel, mai bine. Acesta este scopul, până în 2015. Sper că tinereţea conducătorilor celor trei partide să îşi spună cuvântul şi să aibă puterea să urmărească aceste obiective. Românii trebuie să aibă o viaţă mai bună. Dacă ne uităm la cauzele bolilor şi deceselor în ultimii ani, sursa principală este stresul generat de sursele economice, stabilitatea locurilor de muncă. Ei vorbesc despre creştere economică, dar oare creşterea economică nu trebuie acompaniată de scăderea numărului de şomeri, de scăderea inflaţiei, de o stabilizare a cursului, a puterii de cumpărare?”, a afirmat Tudor Pendiuc.

555×222 grota rece
570×90 MAIA