Eurial 930 x 122

Samsung_Sliding

Totul despre Samsung Sliding PC 7 Series

In 2011, piata va fi “inundata” de tablete touchscreen de la un numar tot mai mare de producatori. In incercarea de a acapara o cota de piata cat mai generoasa, acestia nu s-au limitat la simple clone de Apple iPad, mizand in schimb pe crearea unor dispozitive hibrid. Unul dintre acestea este semnat de Samsung, care a dezvaluit o tableta touchscreen cu tastatura full-QWERTY incorporata, care este actionata prin intermediul unui slide.

Chiar daca aparent pare incomod, conceptul este copiat de la telefoanele mobile toucscreen cu tastatura QWERTY, astfel ca si acest gen de tablete ar putea deveni banale in viitorul apropiat.

Capitolul design nu prezinta noutati spectaculoase. De altfel, formatul clasic al tabletelor touchscreen lasa putin loc pentru imaginatie, display-ul de 10” cu rezolutie 1366×768 pixeli reprezentand practic singurul element al dispozitivului.

In schimb, tastatura QWERTY este de culoare albastra, acest lucru scotand gadgetul din multime, chiar daca unii utilizatori ar putea considera acest lucru ca deranjant. Tastele sunt bine evidentiate si spatiate, iar touchpad-ul este suficient de mare pentru a asigura o utilizare confortabila.

Din punct de vedere al configuratiei hardware, Samsung Sliding PC 7 Series se apropie mai degraba de un computer personal decat de o tableta. Gadgetul utilizeaza un procesor Intel Oak Trail tactat la 1.6 GHz optimizat pentru un consum redus de electricitate. Acesta este ajutat de o placa video Intel Graphics integrata, in timp ce memoria este de 2 GB. Datele utilizatorului sunt stocate pe SSD-uri cu capacitatea de 32 GB sau 64 GB, in functie de preferinte.

Din punct de vedere al conectivitatii, tableta este dotata cu porturi HDMI si USB 2.0, un slot pentru carduri de memorie, dar si cu o camera web de 1.3 MP. Conectarea la internet se poate realiza prin nu mai putin de 3 tehnologii: wireless Wi-Fi 802.11b/g/n, WiMax si 3G.

Acumulatorul este de tip Li-Polimer si, datorita configuratiei hardware, acesta promite o autonomie de pana la 9 ore, in functie de gradul de utilizare. Cu tot cu baterie, produsul cantareste putin sub 1 kg.

Adaptarea la un astfel de dispozitiv este usurata semnificativ de sistemul de operare Windows 7 Home Premium, care beneficiaza si de soft-ul proprietar Samsung Touch Launcher. Cu ajutorul acestuia, sistemul de operare are un timp de pornire de numai 15 secunde, oferind astfel acces imediat la mediul de lucru. De asemenea, Samsung promite lansarea unor aplicatii touchscreen multimedia, inclusiv pentru muzica, clipuri video si fotografii, precum si a unui magazin online pentru acestea, botezat App Manager.

Samsung Sliding PC 7 Series va fi lansat oficial in cursul lunii martie, insa pretul nu se anunta tocmai accesibil: cea mai ieftina versiune va costa 700 de dolari, un pret pentru care se poate opta pentru laptopuri cu configuratii similare sau chiar mai bune.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3