930X122 MAIA

deces_costache_fane28

Calinic va oficia slujba de inmormantare

Sâmbătă noapte, în jurul orei 11, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş Florea Costache s-a stins din viaţă, la Spitalul Floreasca Bucureşti, în urma unei afecţiuni hepatice. Din păcate, starea de sănătate s-a agravat brusc, din cauza unor complicaţii, deşi în cursul săptămânii, colegii din Argeş care i-au adus permanent medicamente şi i-au fost alături, erau optimişti.

Trupul neînsufleţit a fost adus la SML Argeş, acolo unde a fost îmbălsămat, apoi depus la capela de la biserica Mavrodolu din Piteşti. Înhumarea va avea loc marti, la cimitirul Sf. Gheorghe, cel mai probabil de la ora 12, slujba urmând să fie ţinută, conform unor date, de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic.

Preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, s-a implicat activ în coordonarea a tot ceea ce presupunea aducerea trupului neînsufleţit al lui Florea Costache în Piteşti. L-a contactat şi pe ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care ar urma să ţină slujba de marţi.

“Avem deja o echipă care lucrează pentru a face toate aranjamentele necesare, pentru că, aşa cum ştiţi, în astfel de clipe nefericite, sunt o mulţime de detalii de pus la punct şi încercăm să ajutăm astfel familia. Din păcate, deşi în ultimele zile eram optimişti, starea de sănătate s-a deteriorat rapid, apărând complicaţii şi o nouă hemoragie care nu a mai putut fi ţinută în frâu. Din păcate, acum nu mai putem fi decât alături de familie. Florea Costache a fost un om deosebit, am muncit foarte bine împreună pentru acest judeţ, am fost nu doar colegi, ci şi prieteni. A fost un om care a muncit o viaţă pentru acest judeţ, cu o vastă experienţă în administraţie, cu care am făcut o echipă puternică şi împreună reuşind să trecem peste multe greutăţi şi să avem rezultate deosebite. Să-i fie ţărâna uşoară!”

Colegii şi prietenii, aproape de familie

Florin Tecău, celălalt vicepreşedinte al CJ Argeş, s-a ocupat de detaliile tehnice ale organizării celor necesare în astfel de momente, fiind permanent în alertă. “Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc marţi, la ora 12, la cimitirul Sf. Gheorghe. Regret enorm vestea pierderii lui Florea Costache. Făceam op echipă de atâta timp, vă daţi seama că relaţiile ca şi prieteni şi colegi se sudaseră de-a lungul timpului. Ne înţelegeam din priviri. Din păcate, nu a putut fi evitate pierderea Sa. Dumnezeu să-l odihnească!”
CJ_doliu03

Doliu în judeţ

La intrarea în Consiliul Judeţean, tronează acum doliul. Şi pe holul sălii de şedinţe a CJ Argeş a fost amenajat un loc în amintirea celui care a fost vicepreşedinte al CJ Argeş. Se aprind lumânări, o parte dintre angajaţi au venit la instituţie pentru a aprinde o lumânare şi a lăsa flori. Un portret îndoliat ni-l arată pe Florea Costache în plenitudinea puterilor. Puterile l-au lăsat însă, iar corpul a cedat. Sufletul îşi caută acum drum spre tărâmul celor drepţi….

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3