pizzeria sapori  930 122

base_logan

Numele lui Basescu, intr-un registru special privind colaboratorii Securitatii

Numele presedintelui Romaniei apare intr-un registru cu persoanele din randurile Partidului Comunist Roman pentru care s-a dat aprobarea sa spriine munca de securitate. Documentul a fost prezentat in emisiunea „Ora de foc” de la Realitatea TV si trimis de rezervistii care in aceste zile s-au trezit cu pensiile taiate.

Cu pensiile taiate, fostii ofiteri ai Armatei Romane arunca cu file de dosar in presedintele Traian Basescu. Jurnalistii de la „Ora de foc” au obtinut copia unui foi dintr-un dosar cu „persoanele din randul membrilor PCR pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de Securitate”. Pe lista apare si numele actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Informatiile despre acest registru au fost publicate pentru prima oara in 1992 de ziarul constantean Telegraf.

In replica la acuzatiile aduse sefului statului, Cristian Ene, avocatul lui Traian Basescu, a declarat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca instanta a decis ca documentele invocate nu au putut proba in niciun fel o colaborare a lui Traian Basescu cu fosta Securitate.

„Aceste documente au fost depuse in dosarul Judecatoriei Sectorului 2 din 2004, de la fila 20-29. Ele au fost solicitate si incuviintate de instanta in dosarul respectiv. La acel dosar, SRI, MAI si SIE si MApN au comunicat, in 28.06.2004, 5.08.2004 si 30.06.2004, toate informatiile solicitate in ceea ce priveste o posibila colaborare a domnului Traian Basescu ca colaborator al Securitatii ca politie politica, si instanta, in urma deliberarii, a constatat ca documentele respective nu au putut proba in niciun fel o colaborare a lui Traian Basescu cu fosta Securitate si printr-o hotarare definitiva in data de 14.02.2005 a constatat ca singurul vinovat in prezentul dosar a fost Mugur Ciuvica, care a fost obligat sa plateasca daune morale in cuantum de 500 de milioane de lei”, a spus avocatul.

 Sursa:Realitatea TV

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90