930×122 POSADA 5

Costache_Inmormantare1a

Vicepresedintele CJ Arges Florea Costache, inmormantat cu onoruri militare

Marti, Florea Costache a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane: rude, prieteni, colegi, zeci de primari, parlamentari sau oameni obisnuiti. Florea Costache s-a stins din viaţă în urma unei crize hepatice, acesta suferind de ciroză de mai mulţi ani.

La ceremonia religioasă de înmormântare de la Biserica Mavrodolu, oficiată de către IPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, protopopul Chirita si decanul Facultatii de Teologie, Ion Popescu (printre cei 12 preoti), au particapt rudele, colegii apropiati, prieteni, conducerea CJ Arges- presedintele Nicolescu si vicepresedintele Florin Tecau, dar si prefectul Gheorghe Davidescu.

Costache_Inmormantare12bCostache_Inmormantare2aCostache_Inmormantare3bCostache_Inmormantare5bCostache_Inmormantare6bCostache_Inmormantare7bCostache_Inmormantare9bCostache_Inmormantare10b

După sluja religioasă, sicriul a fost depus în holul CJ Arges, acolo unde era deja asteptat de fostii colegi de la Prefectura si institutia pe care a condus-o. Aici au venit si alti parlamentari, precum si fostul senator de Arges si premier, presedintele Curtii de Conturi Nicolae Vacaroiu, precum si Octavian Stireanu, fost ministru secretar de stat, nascut tot in Izvoru, care a reaminit intr-un discurs emotionant momentele in care a copilarit alaturi de Costache.

„Pentru mine este un început de an cu totul nefericit, pentru că l-am condus pe ultimul drum pe Florea Costache, un colaborator şi un prieten deosebit. De 20 de ani a muncit numai pentru comunitatea argeşeană. A fost un om drept cu caracter puternic. Un om cum rar întâlneşti în viaţă. Îmi pare extrem de rău că viaţa i-a fost atât de scurtă. La un moment dat speram să îl salvăm, după acele câteva zile în care îl stabilizasem. A lăsat în urmă o familie, copii. Este păcat, pentru că merita să trăiască mai mult. Multe din ce s-a realizat în Argeş în ultimii 20 de ani a fost posibil graţie implicării sale. Erau o echipă puternică, alături de Constantin Nicolescu. Era un om care nu s-a văitat niciodată. Boala asta are în spate câţiva ani buni. Nici măcar mama lui nu ştia cât e de bolnav. Şi faţă de noi se dădea un om puternic. Dacă ne spunea în urmă cu trei-patru ani ce se întâmplă cu el, poate reuşeam să-l punem pe picioare. Era puţin închis în el, din păcate boala a şi avansat şi a nu s-a mai putut face nimic”, a spus Nicolae Văcăroiu.

La ceremonia de înmormântare de la Cimitirul Sf. Gheorghe a venit şi mama lui Florea Costache, Maria Costache.

Preşedintele Nicolescu sau primarul Ion Georgescu, dar şi alţi zeci de oameni nu au putut să îşi stăpânească lacrimile la auzul strigătelor de jale. Senatorul Constantin Tămagă a plâns ca un copil la un moment dat. Florea Costache a fost înmormântat cu onoruri militare şi salve de foc.

După ceremonia de înmormântare, 150 de persoane au fost invitate să participe la parastas, organizat la Restaurantul Victoria. Meniul a constat in aperitiv, sarmale, friptură de pui şi de porc, dulciuri, vin roşu şi alb, ţuică şi coliva. Costul pentru fiecare persoana a fost de 100 lei, fiind achitat din fondurile private ale organizatorilor din cadrul CJ Arges.

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90