930 x122 grota rece

reducere_preturi

Adevarul despre preturile reduse

Adevarul despre preturile reduse este ca, de fapt, acestea nu sunt…reduse. Cel mult, ele se apropie de pretul de achizitie, astfel incat nu trebuie sa plangeti de mila vanzatorilor care, nu-i asa, ar iesi in pierdere! Lucrurile stau cu totul altfel.

Dupa cum s-a batut mult toba in ultimele zile, pe 15 ianuarie s-a dat startul sezonului de iarna al reducerilor de preturi, sezon care se va intinde pana in aprilie. Conform datelor furnizate de Primaria Pitesti, doar 7 firme din tot municipiul resedinta de judet au facut notificare, asa cum cere legea, pentru a anunta ca vor reduce preturile.

Asta, in conditiile in care vitrinele sunt pline cu oferte-soc, de preturi reduse pana la 90% in unele situatii. Este vorba, in principal, de promotii, acestea neintrand sub incidenta legii care obliga, sub sanctiunea amenzii, firmele sa anunte reducerile de pret practicate.

Cumparatorii trebuie sa stie insa ca asa-zisele reduceri de preturi nu sunt tocmai ce par. Conform legii, comerciantii nu au voie sa vanda produsele sub pretul de achizitie din factura de primire. Ori, ce fac ei? Cumpara o pereche de pantofi, sa spunem cu 30 de lei. Ii pun un adaos naucitor si a expun la vanzare in magazinul propriu la pretul de, sa zicem, 120 de lei.

Nu va vor spune niciodata acest lucru. Dupa care, trosc!, o reducere „fenomenala” de pret. Numai ca, pretul de, sa zicem, 45 de lei la care a ajuns produsul dupa reducere acopera si pretul de achizitie, si o parte din costuri, plus o marja de adaos. Pur si simplu afaceri…

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90