Eurial 930 x 122

PDL merita soarta taranistilor, dar n-o va avea

mihai_paul_codunas

Nu este conservatorul Daniel Constantin singurul care se grabeste sa le cante prohodul democrat-liberalilor. Sunt destui printre oamenii de rand care cred sincer ca PDL va avea o soarta cel putin la fel de cruda ca a taranistilor. Din pacate, sunt convins, suta la suta, ca lucrurile nu vor sta asa.

Spun din pacate pentru ca partidul lui Traian Basescu ar merita un deces politic pe cinste. Nu neaparat din pricina guvernarii sale falimentare. Mai degraba din cauza tipului de atitudine pe care o manifesta de cand a preluat puterea. Daca pesedistii, pe vremea cand se credeau cei mai intangibili dintre pamanteni, erau aroganti, pedelistii sunt, pe deasupra, mitocani si obraznici. In plus, nimeni nu-i egaleaza la ipocrizie si minciuni.

PNTCD a fost facut praf si pulbere fiindca reprezenta un partid incomod pentru „sistem”, din afara lui. Indivizi din serviciile secrete, afaceristi si politicieni scoliti in comunism si in bancile fostei Securitati au speculat la maxim greselile guvernarii taraniste din perioada 1996-2000. Le-a fost simplu sa-i intoarca pe romani impotriva PNTCD si sa revina in palatele puterii. De fapt, niciodata nu le-au parasit cu adevarat. Cat despre PDL, el face parte din „sistem”. Este creatia lui. Iata un prim motiv pentru care partidul lui Basescu nu va cadea niciodata atat de zdravan ca PNTCD.

Pe de alta parte, pedelistii nu sunt naivi cum au fost taranistii. Nici pe departe. PNTCD era o grupare „romantica”, dar si fractionata, usor de destabilizat. PDL, in schimb, actioneaza cazon, ca o armata disciplinata, ori de cate ori este cazul, a se citi ori de cate ori sunt alegeri. A dovedit-o si la scrutinul din 2009, care l-a reconfirmat presedinte pe Traian Basescu. Democrat-liberalii sunt foarte bine organizati in campaniile electorale.

In al treilea rand, portocalii nu au scrupule in a scoate voturi din piatra seaca. I-au depasit pe pesedisti la „talentul” de a aduce sufragii cu orice pret. Taranistii n-au avut forta financiara de acum a pedelistilor ca sa-si permita, de vor fi avand intentii similare, sa „cumpere” voturi. N-au avut nici banii si nici tupeul democrat-liberalilor. Nici vremurile, din punctul asta de vedere, al spertului electoral, nu erau atunci atat de mizerabile ca astazi.

Pedelistii se vor mobiliza exemplar, in haita, pentru a recupera din procentele pierdute. Oricum, nu va surprinde ca rezultatele sondajelor de opinie ii crediteaza cu aproape 20% in conditiile in care au mintit fara perdea si au adus Romania in sapa de lemn? Daca acum au un procent atat de ridicat, ganditi-va unde vor ajunge dupa ce vor mari salariile si pensiile, demers previzibil pentru 2012, si dupa ce aparatul lor de propaganda va incepe iarasi sa manipuleze in masa. Prin urmare, afirmatia pe care Daniel Constantin a formulat-o in Pitesti zilele trecute este fie hazardata, fie doar o declaratie politica a unui lider al opozitiei interesat electoral sa propage ideea, falsa, ca PDL este mort.

mihaipaulcodunas@yahoo.com

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3