930 x122 grota rece

sare

Mircea Andrei incearca propaganda portocalie si pe spatele lui Pendiuc

Veste buna astazi, pentru ca, in sfarsit, dupa ani de munca asidua, desfasurata pentru pregatirea documentatiei si realizarea proiectelor tehnice, au fost semnate la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, doua dintre contractele de finantare prin Programul Operational Regional, incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Pitesti.

 

Vorbim aici despre introducerea sistemului de supraveghere video in zona Podul Viilor – Parc Strand din Pitesti, cu o valoare totala de 3.501.934,57 lei, din care 2.270.094,01 lei finantare nerambursabila si crearea parcului Lunca Argesului cu o valoare totala de 40.592.065,24 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 19.072.158,85 lei.

 

Sa vedeti insa surpriza…

Se zvoneste ca la ministerul Dezvoltarii s-a tot amanat semnarea contractelor de finantare pana cand primarul Pendiuc a plecat la Viena. Poate ca da, poate ca nu, dar cumva, asa se face ca astazi, la Minister, a ajuns la ministrul secretar de stat doamna viceprimar Liliana Gagiu, avand in vedere problemele cu deplasarea ale vicelui Cornel Ionica dupa accindetul suferit.

Stupoare insa, la semnarea contractelor a aparut si ceata vesela a pedelistilor, compusa din senatorul de Dambovita Mircea Andrei, intr-un fel seful PDL Pitesti Stefan Ciocanel, primarul iubitor de almanahe Fratica de la Bradu si altii asemenea.

De ce si-or fi facut aparitia? Unii dintre voi poate ati argumenta ca Razvan Murgeanu nu stia sa se semneze pe contracte, iar Fratica si Andrei i-ar fi dat sfaturi despre miscarile incheieturii de la mana dreapta. Va spun eu insa ca nu, pentru ca l-am vazut pe Murgeanu, un om printre putinii specialisti ramasi prin institutiile patronate de portocalii, semnand si multe alte contracte. Atunci? Pentru fotografii probabil, nu? Si pentru a anunta in conferinta de presa ca, gratie eforturilor si lobby-ului lor, s-au semant contractele. Si pun eu pariu ca o sa vedeti, saptamana aceasta si saptamana viitoare, in cateva pagini de o anumita culoare, de cartier, aceste declaratii, si cred ca si fotografii. Dupa ce au facut pozele de rigoare, banuiesc ca senatorul Andrei a fost si la “etajul patru, la doamna Vasilica”, daca va aduceti aminte, doamna de la minister la care senatorul de Dambovita, a fost cu un pachet de cafea ca sa dea drumul mai repede la proiectele primariei Pitesti.

Primarul Pendiuc a fost, cumva, mai elegant, desi toata lumea poate intelege limpede ce a vrut sa spuna: “In mod surprinzator, cativa dintre democrat-liberalii locali au aparut la semnarea contractelor. Nu m-ar deranja sa participe la asemenea evenimente, daca ar fi si facut ceva, dar nu au facut nimic. Nu au procedat demn. Astfel de momente ca cel de astazi ma mahnesc profund”.

Rostite romaneste, asa ceva se numeste de fapt impostura, nesimtire si manipulare. Iar un tip care se doreste a fi mare sef peste judet, dar care a uitat total de cetatenii care i-au dat votul uninominal in Dambovita in acelasi timp, vrea sa prosteasca pitestenii si argesenii. Prin Arges insa, ciudat, nu merge mereu cu politica de Dambovita…

Sa nu uitam ca modelul a fost implementat la proiectul de la Curtea de Arges, acolo unde din nou Andrei s-a ingramadit la fotografii, tot intr-o scena in care mai aparea Razvan Murgeanu si, de data aceasta, primarul municipiului, Nicoale Diaconu si presedintele CJ Arges Constantin Nicolescu. Si atunci a fost vorba de munca de mai multi ani a municipalitatii, pe care Andrei si un anume auto-intitulat intr-o perseverenta maladiva parlamentar, Lazaroiu, si-au asumat-o.

Atat in cazul Curtea de Arges, cat si in cazul Pitesti, acesti indivizi care se pricep, unii dintre ei la vorbe, altii doar la produs bani, au incercat sa isi aroge meritele, aruncand la gunoi munca atator specialisti privati si atator bugetari, catalogati de presedintele Basescu nesimtiti, la documentatiile pe proiectele europene. Atentie! La proiecte cu bani de la UE, nu la banii din pusculita lui Boc. Deci, de unde pana unde atata eficienta in activitate? Si cum au adus acesti domni portocalii, mai ales Lazaroiu, care nu are nicio calitate in administratia locala, judeteana sau centrala, aceste milioane de euro de la UE? Cu roaba?

Incep sa regret tot mai mult trecerea in anonimatul politic a lui Cristian Boureanu, cu care am avut aprige dispute, unoeri chiar vocale. In ciuda limbajului lui de cartier in anumite momente, avea totusi o decenta. Din neferice, ca sa spunem asa, si-a facut-o cu mana lui, daca ne uitam la apropiatii, de moment, ai lui Andrei.

Cat priveste pe senatorul de Dambovita, avem si un sfat: sa nu se implice deloc pe traseele oricarui proiect din Arges. Care sunt eligibile sa primeasca bani, care nu, asta este. Si, pentru ca este smecher, dar si cu pile…la doamna Vasilica, poate ajunge si la Boc si Oprea si la ministrii Economiei si Muncii (imi cer scuze ca nu le scriu numele, dar le tot uit si mi-e cam lene sa mai caut pe site-urile ministerelor dupa anonimi) sa rezolve dracului cumva problemele cu legi trecute gratie voturilor fraudate in Parlament, cu alocatiile pentru cresterea copilului, cu alocatiile copiilor, cu pensiile taiate ale militarilor in rezerva, cu pensiile taiate de-a valma, cu salariile taiate ale bugetarilor, cu disponibilizarile sau, macar, cu pretul combustibililor si contractele cu para-ndarat la baietii destepti. Ce ziceti, dle senator de Dambovita, rezolvam asta?

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90