930X122 MAIA

ionica

PDL a vrut sa fure munca oamenilor din primarie!

Viceprimarii Cornel Ionică şi Liliana Gagiu, dar şi preşedintele PSD Argeş Constantin Nicolescu, au criticat prezenţa neinvitată de joi a PDL-iştilor Mircea Andrei, Iulian Corbu şi Ştefan Ciocănel, primarul de la Bradu Florin Frătică, generalul „Gabriel Bratu”, Cătălin Teodorescu şi directorul de la Direcţia de Cultură, Andrei Nicolescu la semnarea celor două proiecte din Polul de Dezvoltare Urbană a Piteştiului, finanţate din fonduri europene.

Dacă ştiam că e cu public, aduceam angajaţii de la Primărie

Viceprimarul Liliana Gagiu a povestit cum s-au derulat momentele şi a catalogat drept o ruşine gestul demcorat-liberalilor care ar fi încercat astfel să fure munca angajaţilor de la Primărie de mai bine de doi ani până să se ajungă la acest eveniment: „M-am prezenat la minister pentru semnarea contractelor, iar în sală de conferinţe i-am găsit pe toţi din conducerea PDL cu doi fotografi după ei. Am întrebat-o pe directoarea de comunicare ce caută ei acolo, au zis că noi i-am invitat. În fine, am semnat, dar surpriza a fost foarte mare şi mi s-a părut lipsă de decenţă, pentru că munca a fost a celor de la serviciul de dezvoltare şi management al primăriei, care au muncit peste 2 ani la aceste proiecte de peste 38,8 milioane euro.

În primul rând, ei ar fi trebuit să fie acolo, pentru că ei au lucrat pentru oraş cel mai mult. Eu nu am semnat decât din partea municipalităţii. Termenul a fost prelungit cu câteva zile, contractele trebuiau semnate iniţial luni.

Singurul merit pentru această realizarare a fost poate al celor doi care erau din consiliul Local, pentru că au votat acest plan cu proiectele. Chiar dacă, şi aşa, Ştefan Ciocănel a avut mai multe discuţii despre cât de util era proiectul cu supravegherea video care fusese totuşi impus de consultantul european pentru ca toate proiectele să fie eligibile. Repet însă, semnarea contractului nu a fost cu public, că aş fi venit cu oamenii care au lucrat pentru acest proiect, nu cu cei care nu au nicio legătură cu proiectul”.

Au muncit oamenii de la Primărie, nu politicienii

Viceprimarul Cornel Ionică a precizat că administraţia locală ar fi dispusă să colaboreze cu cei din PDL, dar dacă aceştia ar veni cu proiecte concrete. În situaţia de joi însă, consideră viceprimarul, niciun politician nu îşi putea aroga merite pentru semnarea contractelor.

”Dacă alţi colegi din consiliul local sau alte partide, vin cu proiecte concrete care să însemne ceva de natura celor care s-au semnat sau necesare, nu este nicio problemă să colaborăm cu ei. Nu a venit nimeni care să spună că are o idee, cu un proiect sau plan. Lansez public spre dezbatere marea problemă pe care o arată cu degetul cei din PDL: câinii fără stăpân, care nu este gestionată foarte bine de cei de la biobază. Am putea accesa poate fonduri europene. Colaborăm şi spunem că am făcut împreună cu ei, dar aşa, să vii să faci poze şi să dai cu piciorul la muncă atâtor oameni, este anormal.

Ce s-a întâmplat joi a fost mult peste aşteptările oricui. Aceşti bani sunt pentru polul de dezvoltare. Nimeni nu ne-a făcut un favor, niciun partid. Am fost desemnaţi pol de dezvoltare, noi trebuia să facem un plan, am elaborat aceste proiecte şi banii trebuiau cheltuiţi. Au muncit oamenii din primărie, nu politicienii”, a menţionat Ionică.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA