930×122 POSADA 5

sare

Va acuz de abuz!

ÎCCJ a respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Judecătorii au considerat că pensia reprezintă un drept patrimonial. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) arată, în motivarea deciziei prin care suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a rămas definitivă, că această decizie produce efecte „erga omnes”, adică este opozabilă tuturor pensionarilor militari.

Ce face Guvernul? A dat un comunicat de presă în care anunţă că va continua procesul de recalculare a pensiilor rezerviştilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Adică, refuză să pună în aplicare o decizie definitivă şi irevocabilă. Adică, toţi membrii guvernului sunt nişte penali, nişte infractori. Iar Guvernul, în ansamblul său, este anticonstituţional, negând o decizie a unei puteri a statului, adica cea juridică. Cum altfel ar putea fi când este condus de Emil Boc, profesorul prin excelenţă de drept anticonstituţional. Iar preşedintele Traian Băsescu este, girând un guvern pe care l-a impus de nu ştiu câte ori, anticonstituţional. Cum însă opoziţia este impotenta, pensionarii militari nu pot face altceva decât să conteste recalcularea în termen de 45 de zile şi să îşi recupereze banii. Cine va plăti? Culmea, tot pensionarii, tot bugetarii, adică „nesimţiţii” lui Băsescu, mamele şi, probabil, şi copii, viitori cotizanţi la bugetul de stat. De ce? Pentru ca banii vor trebui inapoiati pensionarilor. Pentru că pentru niciunul din cei aflaţi la guvernare nu contează legea, cetăţeanul şi dreptul lui, ci numai caşcavalul pe care poate pune mâna. Şi, mai presus de toate, pentru că vin alegerile, poporul trebuie înfometat şi prostit- vezi marile reforme din administraţie ( tăieri de cheltuieli salariale, de personal), din sistemul pensiilor, din educaţie, tăierile alocaţiilor mămicilor şi copiilor.

Un popor bulversat şi înfometat, dezbinat, este uşor de manipulat şi de hrănit cu 50 lei pentru un vot. Se mai pregăteşte şi votul prin corespondenţă…Şi aşa am decis cine mai primeşte un mandat.

Românii stau acasă, subjugaţi, unii mor de inimă când le vine pensia sau salariul, alţii se sinucid, iar opoziţia…face opoziţie vorbind. În tot acest timp, ţara e condusă de o gardă fascisto-comunistă care a învăţat cum să guverneze exclusiv prin abuz. Basescu insusi este mai comunist decat ar putea fi vreodata Iliescu, nu doar pentru ca a fost colaborator al Securitatii, ci pentru ca este mai comunist chiar si decat Ceausescu. Nici macar dictatorul oficial nu s-a atins de drepturile copiilor si ale pensionarilor. Ce fac parlamentarii de PDL- Andrei, cel autoadoptat de argeşeni, Boureanu, Cinteză, Buta şi Pandele? De ce nu şi-au dat demisia imediat după anunţul guvernului că va încălca decizia Înaltei Curţi? Pentru că şi ei girează aceste abuzuri! Dar, în 2012 vor veni să vă cumpere voturile…Şi acesta este tot un abuz!

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3