New Profesional Consult 930 x 122

domodedovoairport

Atentat terorist pe un aeroport din Moscova

O explozie s-a produs luni pe aeroportul international Domodedovo din Moscova, cel putin 35 de persoane pierzându-si viata, informeaza Russia Today. Alte 130 de persoane au fost ranite, dintre care 46 sunt in stare grava. O explozia s-a produs luni dupa-amiaza, la sectiunea bagaje a aeroportului international Domodedovo din Moscova. Cel putin 35 de persoane au murit, potrivit Ministerului Sanatatii din Rusia. Alte 130 de persoane au fost ranite in atacut terorist, informeaza Russia Today. 58 de persoane au fost duse la spitalele din apropiere, 46 dintre raniti fiind in stare grava. Peste 100 de oameni au primit ingrijiri medicale pe aeroport.

Corpurile celor decedati in atentat ramân la locul exploziei pentru investigatii.

Potrivit postului de televiziune Russia Today, pasagerii au fost evacuati.

Potrivit autoritatilor, explozia a fost un act terorist comis de un kamikaze. Se presupune ca un barbat care avea asupra lui un dispozitiv exploziv se afla printre persoanele aflate in sala de asteptare. Bomba detonata, echivalenta cu puterea a 5 kilograme de trinitrotoluen (TNT), avea in structura sa elemente metalice pentru a-i mari eficienta, au declarat surse din structurile de forta, citate de RIA Novosti.

Birou Federeal de Securitate rus avea cunostinte ca s-ar afla in oras un kamikaze, dar informatia detinuta era incompleta, informeaza agentia de stiri Rosbalt. Luni au cautat un posibil kamikaze dar in Zelenograd, un oras aflat la nord de Moscova.

La aceasta ora, politia din Moscova verifica metroul si alte locuri aglomerate, intr-o incercare de a dejuca alte atacuri. In urma incidentului de pe Aeroportul Domodedovo, securitatea a fost sporita si pe aeroporturile Vnukovo si Seremetievo.

Sursa: Realitatea TV

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3