930X122 MAIA

UNIRE_pit14

Cuza a tremurat la Mica Unire de la Pitesti

Cei 152 de ani de la Unirea Mică au fost celebraţi la Piteşti pe un frig de crăpau pietrele, la fel ca şi anul trecut. Cel mai mult a avut de tras Al. Ioan Cuza al zilelor noastre, îmbrăcat cel mai subţire.

Altfel, evenimentul a fost marcat la Piteşti printr-o ceremonie religioasă, depuneri de coroane de flori şi, desigur Hora Unirii. În faţa monumentului lui Al. I. Cuza, din faţa Tribunalului Comercial, s-au strâns în jur de 200 de persoane. Afară ningea frumos, dar frigul pătrundea până la oase.

Unii chiar se întrebau cum se face că românii s-au unit numai iarna, dar, desigur, marile fapte istorice nu ţin cont de ce vreme este afară. La eveniment au venit şi persoanalităţile judeţului- preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, vicepreşedintele Florin Tecău, prefectul Gheorghe Davidescu, viceprimarul Cornel Ionică, şefi de instituţii, elevi dar şi cetăţeni obişnuiţi.

Printre cei care au depus coroane de flori s-au numărat şi militarii în rezervă care, după ce au salutat unirea din 1859, au mers în Piaţa Vasile Milea pentru a-şi striga nemulţumirea la adresa conducătorilor pentru dezbinarea din 2011.

La Iaşi, preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit de lume. PDL a dat vina pe agitatori…La fel au făcut şi alte regimuri care au sfârşit destul de urât. La Piteşti, oamenii au dat dovadă de mai multă reţinere. Au respectat faptele măreţe ale înaintaşilor, după aceea au criticat măsurile luate de conducerea contemporană.UNIRE_pit01UNIRE_pit08

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90