930×122 POSADA 5

fondul_proprietatea

Sute de argeseni spera la imbogatire cu Fondul Proprietatea

Listarea Fondului Proprietatea inseamna extaz pentru Bursa si agonie prelungita pentru fostii proprietari. Sute de persoane din Arges care nu au vazut nici bani de la Fond, dar nici terenurile sau casele inapoi asteapta acum sa isi valorifice actiunile pe care le-au primit la acest Fond care a fost listat la Bursa pe 25 ianuarie.

Listarea Fondului Proprietatea (FP) a injectat adrenalina in cordul slabit al Bursei de la Bucuresti si i-a facut pe investitori sa viseze cu ochii deschisi. Fostii proprietari mai au insa de asteptat pana sa isi vada visul cu ochii, potrivit Ziarului Financiar.

Fondul Proprietatea a scris istorie la Bursa de Valori Bucuresti, fiind cea mai asteptata listare a ultimului deceniu. Sperantele de imbogatire, iluziile de despagubire si-au gasit raspuns inca din primele minute de tranzactionare cand actiunea Fondului Proprietatea a debutat cu un pret de 0,602 lei, mai putin cu 39 de bani decat valoarea nominala.

Oportunitate pentru cei care au cumparat actiuni de pe piata gri sa isi tripleze banii, dar nesansa pentru fostii proprietari care au fost despagubiti cu actiuni pentru averile confiscate de regimul comunist la valoarea nominala de un leu.

Actionarii din Arges ai Fondului Proprietatea tin la pret si sustin ca vor da statul in judecata daca vor fi nevoiti sa vanda actiunile lor sub valoarea nominala. Speculatorii au intrat pe fir inca de acum un an, motiv pentru care si pretul este tinut, deocamdata, la un nivel scazut.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3