Eurial 930 x 122

nico_infarct2

Viorica Nicolescu externata. Nicolescu va fi cel mai probabil operat

Primarul Tudor Pendiuc a vorbit, in aceasta dimineata, cu doctorul Mircea Beurean despre starea de sanatate a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu: „Din ce este mi-a transmis, este stabil. Trebuie sa se realizeze investigatii majore astazi si este posibil din informatiile de pana acum sa fie introduse trei implanturi de stend.

Vasele coronariene sunt intr-o stare proasta. Este la terapie intensiva. In cursul zilei va mai fi luata legatura cu doctorul pentru a vedea ce se decide”.

Doctorul Dan Manu crede ca operatia pe cord este aproape inevitabila.

” Din ce am vorbit cu doctorul Bradisteanu, cred ca ne indreptam spre o operatie de cord deschis. Este foarte probabil sa se faca implanturi de stend, care sunt ca niste mansoane care au rolul de a dilata coronarienele. Sunt 3 pozitii cel putin in care presiunea sangvina e peste 90% diminuata.

Cred, dupa cum evolueaza ca situatia se va indrepta spre by-pas- adica operatie pe cord deschis. Aseara, dupa computer tomograf, am descoperit ca avem doua probleme- cerebrala si cardiaca. S-a vazut ca nu e vorba de inundare cerebrala, ci probabil un puseu hipertensiv. A fost stabilizat si am mers spre Bucuresti. Cand a fost pus pe targa de la salvare l-am luat de mana, l-am intrebat cum se simte, daca mai are nevoie de o patura pentru a vedea daca este constient. Cu ochii in tavanul ambulantei m-a recunoscut. Ne-a zis: „Intariti-va”. I-am transmis ca il asteptam acasa sanatos si in libertate. Acesta e mesajul catre toti argesenii- sa dam dovada ca suntem o echipa puternica”.

Doctorul Manu sustine ca sotia presedintelui CJ Arges, Viorica, a suferit o hipotimie- decompensare diabetica severa, la care s-a adaugat boala coronariana, plus strarea psihica si oboseala. Viorica Nicolescu a fost sedata ca sa doarma, aseara. Starea s-a imbuntatit. Este externata la cerere, urmand sa ajunga la Bucuresti, in cursul acestei zile, pentru a fi alaturi de sotul ei.

Presedintele CJ Arges a suferit un atac de cord dupa ce judecatoarea, fosta avocata a DNA, a pronuntat sentinta de arest preventiv pentru 29 de zile. Sotia sa a lesinat cand a aflat de atacul lui Constantin Nicolescu. Pana luni, instanta urmeaza sa pronunte data judecarii recursului, cel mai probabil acesta urmand sa se judece marti.
La ora 13.30, Victor Ponta va sustine o conferinta de presa dupa intalnirea cu primarii si liderii organizatiilor PSD din judetul Arges, de la Teatrul Davila.

Kaia 555×222
570×90 MAIA