930X122 MAIA

boc

Decizie privind pensiile militarilor

Guvernul a adoptat vineri, 27 ianuarie, intr-o sedinta speciala, ordonanta de urgenta privind medologia de recalculare a pensiilor militare. Pensiile militarilor au fost recalculate pana in 31 decembrie 2010. Astfel, Guvernul a luat urmatoarea decizie: pensiile militarilor pentru care, la calculul pensiilor recalculate, s-a avut in vedere salariul mediu brut pe economie, se revizuiesc pana in 31 decembrie 2011 pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar.

Obligatia identificarii si transmiterii la Casele de pensii in vederea efectuarii revizuirii revine institutiilor statului pentru aceia la care pensiile s-au recalculat pe baza salariului minim pe economie.

Exista trei situatii cu privire la pensiile militare:
1. Situatia pensionarilor militari in legatura cu care pensia s-a calculat corect, pe baza veniturilor lunare si care au primit pensia mai mare sau mai mica, dar corecta, pe baza principiului contributivitatii. Aceasta pensie se mentine in continuare in plata, fie ca a scazut sau a crescut.

2. Pentru pensiile recalculate pe baza venitului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele aflate plata in luna decembrie, se mentin in continuare cuantumurile in plata primite, mai mari decat in luna decembrie pana la data emiterii deciziei de revizuire.

3. Pensiile recalculate tot pe baza salariului mediu brut pe economie, dar ale caror cuantumuri sunt mai mici in ianuarie decat in decembrie, se vor plati cu luna februarie la nivelul lunii decembrie, pana la momentul deciziei de recalculare pe baza veniturilor lunare.

Pana in 31 martie se va face regularizarea drepturilor.

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3