pizzeria sapori  930 122

alcoolic

88% dintre minorii peste 14 ani din Pitesti consuma alcool

Un studiu de data recenta efectuat la Pitesti a relevat rezultate ingrijoratoare privind consumul de alcool in randurile minorilor. Parintii ar trebui sa acorde mai multa atentie copiilor lor, caci datele oficiale arata ca majoritatea au „lipici” la paharele cu alcool, inclusiv la tarii.

La finalul lunii martie a anului in curs la Pitesti se va pune punct unui program care a inceput in 2008 si al carui principal obiectiv a fost acela de a incerca sa reduca fenomenul consumului de alcool in randurile minorilor. Este vorba de un program derulat in parteneriat cu STAP, adica Institutul National pentru Politici privind Alcoolul din Olanda. Autoritatile locale vor sa continue programul si din martie incolo, motiv pentru care se fac noi studii. Rezultatele acestora sunt ingrijoratoare.

Un raport de data recenta aferent programului arata ca 88% dintre tinerii cu varste intre 14 si 19 ani din Pitesti consuma alcool iar 50% dintre baieti incep sa bea inca de pe la varsta de 13 ani!

Studiul releva ca parintii subestimeaza problema alcoolului cand vine vorba de copiii lor, ba chiar multi gandesc ca berea si vinul sunt mai putin daunatoare pentru odraslele lor decat daca ar consuma bauturi spirtoase. 62% dintre scolile din Pitesti au in apropiere baruri sau unitati care vand alcool.

Cercetarile anterioare au aratat faptul ca efectul asupra sanatatii creierului minorilor este devastator in cazul consumului regulat si abuziv de alcool. Acest lucru se intampla deoarece creierul este chiar in perioada de formare, iar alcoolul face ravagii asupra sa.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3