930×122 CAPRA 5

Elena Udrea ne obliga sa reparam fatadele cladirilor

udreaIncepe „Marea renovare”: Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, ii obliga pe toti proprietarii de locuinte sa-si repare fatadele. In caz contrar, amenzile vor fi usturatoare. Exista insa si posibilitatea accesarii de fonduri de la bugetul central, cu conditia ca veniturile pe membru de familie sa fie sub salariul net mediu pe economie.

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a lansat un proiect de lege prin care proprietarii de locuinte cu fatade degradate vor fi obligati sa le renoveze, daca nu fac asta din proprie-initiativa, anunta Money.ro

“Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului  de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si  siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban  construit  si a spatiilor publice urbane, in temeiul  si cu respectarea legislatiei in  vigoare privind calitatea in constructii si a prezentei legi, sunt obligati ca, din proprie  initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea  structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor” se arata in proiectul de lege elaborat de Ministerul Dezvoltarii.

Lucrarile se vor face pe cheltuiala proprietarilor, iar daca acestia refuza, lucrarile vor fi efectuate de stat, care se va indrepta apoi asupra proprietarului pentru a-si recupera cheltuielile. Totusi, daca proprietarii au venituri pe membru de familie  sub castigul mediu net pe economie, lucrarile vor fi platite de stat.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90