930×122 POSADA 5

dacia-sandero-uzina

Dacia, tot prima la vanzari

Vanzarile de autoturisme au inregistrat in ianuarie 2011 o usoara crestere fata de aceeasi luna a anului trecut. Piata este insa departe de a-si fi revenit la volumul vanzarilor de dinainte de izbucnirea crizei. Cu toate acestea, Dacia o duce cat se poate de bine.

Conform datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), piata auto a crescut in ianuarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Dacia, masina produsa la fabrica de la Mioveni, continua sa fie  cea mai bine vanduta marca de autoturisme din Romania.

Vanzarile de vehicule au crescut in ianuarie cu 24,8% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, la 5.441 unitati, insa au scazut cu 33% fata de luna anterioara.

In ceea ce priveste autoturismele, livrarile din ianuarie s-au majorat cu 16% comparativ cu luna similara a anului trecut, la 4.399 unitati, dar fata de decembrie 2010 au scazut cu 35%. Din totalul vanzarilor de autoturisme, aproape 25% au reprezentat masini autohtone.

Vanzarile de vehicule comerciale aproape s-au dublat fata de ianuarie 2010, ajungand la 980 unitati. Fata de decembrie anul trecut, piata vehiculelor comerciale s-a comprimat cu 24%.

Dacia se mentine in top si din punct de vedere al vanzarilor in afara tarii. Conform datelor statistice oficiale, volumul exporturilor a fost unul record in 2010, an considerat de criza economica si financiara profunda. De altfel, Dacia s-a aflat in primele 3 companii nationale din punct de vedere al exporturilor realizate.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3