Eurial 930 x 122

Iata cu cine s-au aliat penelistii!

mihai_paul_codunas

Uniunea Social-Liberala este o constructie politica nefireasca. Nu mai precizez motivele. Sunt bine cunoscute. Pot intelege, insa, in ceea ce o priveste, ca scopul scuza mijloacele, ca incercarea, altfel de aplaudat, de a-l „pensiona” pe Basescu obliga la compromisuri indecente si la calcarea in picioare a unor principii si a doctrinelor. Dar cum ramane cu acuzatiile grave pe care lideri ai PNL Arges le-au formulat, nu in urma cu multi ani, la adresa aliatilor lor de acum de la PSD?

In 2005, PNL Arges, pe atunci parte a Aliantei DA, alaturi de PD, alianta de curand ajunsa la putere, parea ca niciodata nu va colabora cu PSD-ul lui Constantin Nicolescu (mai tarziu, asa a dat impresia si PDL, care, ulterior alegerilor parlamentare din 2008, a batut palma cu PSD, realizand cea mai imorala coalitie guvernamentala din istoria postdecembrista a tarii). Asadar, la sfarsitul anului 2005, deputatii liberali de Arges Adrian Miutescu si Andrei Gerea au semnat o declaratie politica, citita de la tribuna Parlamentului, in care i-au facut praf si pulbere pe Victor Ponta si pe Constantin Nicolescu intr-o problema referitoare la Vila Florica din Stefanesti. Apoi, la inceputul anului 2006, Miutescu si Gerea, care in acele vremuri se aflau intr-o buna relatie si care formau un tandem in Parlament si la conducerea PNL Arges, au venit cu o alta declaratie politica in care Constantin Nicolescu, dar si Nicolae Vacaroiu, au fost acuzati in cazul distrugerii fabricii ARO Campulung. L-au interpelat si pe ministrul de atunci al Justitiei, Monica Macovei, pentru a-i sesiza ca liderii PSD Arges obstructioneaza cercetarile in dosarele de mare coruptie din judet.

Adrian Miutescu si Andrei Gerea s-au adresat Parlamentului, in octombrie 2005, ca sa reclame „abuzurile” pe care pesedistii le-ar fi facut la Centrul Cultural „Bratianu” (Vila Florica): „Centrul Cultural Bratianu a fost transformat, prin vointa greilor pesedisti din judet, intr-un loc al intalnirilor de taina, ferit de ochii indiscretilor, unde se puteau da chiolhanuri rasunatoare. Daca ar fi sa amintim doar numeroasele facturi neachitate ale presedintelui Tineretului Social-Democrat, domnul Victor Ponta, si ne dam seama cam care a fost ideea de „cultura” a domnilor de la PSD! Cat respect au avut ei pentru amintirea Bratienilor se vede din notele de plata de zeci si sute de milioane de lei (nr-lei vechi) pentru bauturi scumpe si mancaruri alese, pe care si le-au oranduit domnii social-democrati pentru relaxare si odihna. Halal social-democratie au unii indivizi care arunca bani in nestire pe chefuri monstru! Poate ne va lamuri si pe noi domnul Ponta ce legatura au vinurile scumpe si fripturile cu „realizarea unui program cultural care vizeaza integrarea monumentului istoric”! Si poate ne mai explica tot stimatul domn cand afla domnia sa despre „contributia familiei Bratianu la dezvoltarea spiritualitatii romanesti”? In timpul petrecerilor sau dupa ce se trezea de dimineata in casa in care au trait Bratienii?”. In aceeasi declaratie politica, pesedistul Constantin Nicolescu este acuzat ca, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean, a inlaturat-o abuziv pe directoarea Centrului: „Printr-o serie incredibila de hotarari abuzive ale Consiliului Judetean, controlat de PSD, si de dispozitii cu adanc substrat politic ale presedintelui Nicolescu, Lenuta Stanciu a fost inlaturata si in locul dumneai a fost adusa o apropiata (ca sa nu spunem mai mult) a domnului Nicolescu”.

Mai departe, in februarie 2006, Miutescu si Gerea au prezentat o alta declaratie politica intitulata „Coruptia si nepasarea PSD au distrus ARO Campulung”. Sa ne amintim: „Decesul uzinei ARO inseamna si tragedia a mii de oameni. Oameni care nu stiu din ce vor trai a doua zi (…), oameni care au ajuns la capatul rabdarii. Soarta lor a fost decisa de catre doi dintre exponentii PSD in Arges: Constantin Nicolescu si Nicolae Vacaroiu. Doi politicieni social-democrati care n-au avut niciodata in vedere interesul oamenilor de la ARO”. Cei doi liberali au acuzat vanzarea „ilegala” a uzinei catre John Perez, „un obscur om de afaceri american”: „Ati luat cumva si dvs parte la „jocurile” privatizarii ARO, domnilor Vacaroiu si Nicolescu? (…) Cum ar fi putut domnii Musetescu (nr – Ovidiu Musetescu, ministru al privatizarii in Guvernul Adrian Nastase), Vacaroiu si Nicolescu sa se impiedice de o asemenea bagatela, cum ar fi procedurile legale, cand sume importante, probabil, de-abia asteptau sa li se pravaleasca in conturi! (…) Nu stiau ca John Perez nu are nicio intentie de a face din ARO o firma profitabila si ca, de cum va pune mana pe uzina, o va vinde pe bucati, la fier vechi? (…) Ba stiau distinsii domni, dar nu le-a pasat. De ce au inchis ochii la o asemenea hotie, poate judeca oricine”.

Aceiasi Miutescu si Gerea au interpelat-o in aceea perioada pe Monica Macovei. I-au scris ministrului de atunci al Justitiei pentru a-i atrage atentia asupra „tergiversarii dosarelor Lactag, Conarg, Metro, Autostrada, Maxi-Taxi si ARO”, tergiversare de care s-ar fi facut vinovati, in opinia lor, liderii social-democrati din judet: „Inca de la infiintarea in Arges a Departamentului National Anticoruptie, presiunea politica pe care liderii PSD Arges au exercitat-o asupra procurorilor acestei institutii a facut ca activitatea DNA Arges sa fie total ineficienta”.

Trageti dumneavoastra concluzia!

Mihai Paul Codunas

mihaipaulcodunas@yahoo.com

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3