Eurial 930 x 122

achimescu

Prefectul il cheama in audienta pe Achimescu

Pornind de la discuţiile despre cum este aplicată legea, precum decizia instanţei prin care Prefectura a pierdut unul din procesele cu Pădurea Trivale, deşi era vorba de o speţă similare cu toate celelalte opt, iar într-un alt dosar prefectura a câştigat, dar şi despre aplicarea legii, nu am putut să nu ne întrebăm de în cazul lui Laurenţiu Achimescu.

Acesta este primul director de deconcentrată demis care a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, irevocabil şi definitiv dreptul de a fi repus în funcţie, nu se aplică legea. Că a fost numit de PNL, al cărui membru este şi că acum PDL şi-a pus omul la conducerea aceleaşi instituţii, sau cât de eficient a fost în activitate fostul liberal contează mai puţin. Contează că de fapt, o instituţie a statului nu aplică legea, pentru că aşa vrea un partid.

Prefectul Davidescu, ca şi reprezentant al guvernului în teritoriu, susţine că, din punctul său de vedere, liberalul Achimescu ar fi putut până acum să i se adrese pentru a-l atenţiona oficial că la Direcţia pentru Sport nu se pun în aplicare dispoziţii irevocabile şi definitive ale Justiţiei pentru a putea interveni. „Dacă considera că are dreptate, dar o instituţie nu pune în aplicare legea, eu ca prefect trebuia să am cunoştinţă. Trebuia să vină la mine să îmi spună că nu se pune în aplicare o decizie irevocabilă. Eu nu pot însă îngrădi numirea sau înlocuirea vreunui director”, a afirmat prefectul.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90