930×122 POSADA 5

pichypermarket

Inflatie de hipermarketuri la Pitesti

Prestigioasa publicatie Forbes, editia de Romania, a realizat un studiu interesant privind centrele comerciale aparute in fiecare localitate importanta a tarii, care sunt perspectivele din acest punct de vedere, dar si cati locuitori revin la fiecare centru comercial.

In topul national, municipiul Pitesti se afla pe locul 9 din punct de vedere al numarului de locuitori care sunt „arondati” unui centru comercial. Astfel, in municipiul resedinta de judet sunt 18.750 de locuitori la fiecare hipermarket.

La un numar total de locuitori de circa 170.000 de persoane, in Pitesti sunt prezente 9 centre comerciale, printre care nume mari precum Carefour, Real, Auchan, Kaufland.

Pitestiul ar fi putut fi mult mai in fata daca si hipermarket PIC ar fi rezistat, insa lantul de magazine cu capital romanesc – singurul de acest gen din tara – s-a inchis, cel putin pentru moment, pe fondul problemelor cu justitia ale lui Cornel Penescu.

In fata Pitestiului, in topul Forbes, se afla orase precum Buzau (26.623 de locuitori la un centru comercial), Targu-Mures (24.929 de locuitori la un hipermarket) ori Oradea (22.947).

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3