pizzeria sapori  930 122

tsunami_japonia

Japonia paralizata de un cutremur de 8,9 grade si tsunami cu valuri de 10 metri

Un cutremur, cu magnitudinea de 8,9, a zguduit, în această dimineaţă, în jurul orei 7:30, coasta de nord-est a Japoniei. Autorităţile au emis alertă de tsunami. Valurile au ajuns si la 10 metri inaltimei.

 

Cutremurul s-a simţit şi la Tokio. A fost emisă alertă de tsunami şi pentru Rusia, Insulele Marcus, Hawaii şi Marinele de Nord. Treipersoane au murit şi zeci de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu.

 

Cutremurul s-a produs la o adândime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La puţin timp după cutremur au avut loc două replici de 6,4, la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o nouă replică, cu magnitudinea de 6 grade.

Conform imaginilor emise de televiziunile locale, coasta Japoniei a fost lovită de un tsunami de zece metri. Imaginile arată cum mai multe maşini şi case plutesc pur şi simplu pe apele care au inundat un oraşel de coastă.

Principalul aeroport din Tokyo a fost închis de către autorităţi, în urma seismului. În urmă cu două zile, Japonia a fost zguduită de un alt seism puternic, de 7,4.

În octombrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a afectat regiunea Niigata, din nord, provocând moartea a 65 de oameni şi rănirea altor 3.000. A fost cel mai grav seism de la cutremurul cu magnitudinea de 7,3 care a lovit în 1995 oraşul Kobe, când au murit mai mult de 6.400 de persoane.

Sursa Video: realitatea.net

Eurial 555 x222
570×90 MAIA