Eurial 930 x 122

gara

Noua Gara de la Pitesti, in Hotarare de Guvern

Ministerul Transporturilor (MT) vrea sa investeasca 620 de milioane de lei (circa 150 de milioane de euro), inclusiv TVA, pentru modernizarea a 16 gari din orase resedinta de judet, printre care se numara si cea din Pitesti. Banii necesari ar urma sa vina de la Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Iata ca in acest sens s-au facut pasi importanti, fiind deja postat pe site-ul Ministerului Transporturilor un proiect de Hotarare de Guvern privind cele 16 gari noi.

 

Conform proiectului, statiile de cale ferata respective ar urma sa fie consolidate si termoizolate, iar finisajele interioare si exteriuoare sa fie refacute. Vor fi inlocuite, de asemenea, instalatiile electrice, termice, sanitare si de telecomunicatii. In toalete vor fi montate obiecte sanitare anti-vandalism, prevazute cu senzori.

Pentru confortul calatorilor, sistemului de orientare si informare va fi imbunatatit, vor fi montate instalatii moderne de avizare sonora, iar la intrarile in holul public se instaleaza sisteme cu perdea de aer cald.

In acelasi timp, se vor reface peroanele (care vor fi si inaltate, astfel incat accesul in tren sa fie mai facil), se vor moderniza si extinde copertinele si se vor reface trecerile la nivel. De asemenea, vor fi construite sau refacute gardurile dintre linii.

Statiile noi ar urma sa fie dotate cu sisteme de supraveghere video si sistem de hidranti exteriori. Casele de bilete vor avea geamuri antiefractie.

Garile vor fi dotate și cu amenajari pentru persoanele cu dizabilitati: doua locuri de parcare, rampe de acces, ghiseu special la casa de bilete, benzi avertizoare pentru persoane cu disfunctii de vedere si semnale vizuale pentru persoane cu disfunctii auditive (pictograme), grup sanitar special.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90