New Profesional Consult 930 x 122

avion_arca

I.A.R.-111, avionul supersonic romanesc construit de ARCA

Avionul supersonic de transport al rachetei spatiale Haas, pe care Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) il construieste pentru Competitia Google Lunar X Prize, a primit oficial numele I.A.R.-111. La acest proiect lucreaza si pitesteni care au reusit sa se alature programului gratie aptitudinilor lor deosebite in ceea ce priveste fizica si stiintele aplicate.

„Este o mare onoare si obligatie pentru ARCA sa contribuie la traditia I.A.R., care, din 1925 si pana in prezent, a fost purtat de aeronave redutabile pe plan mondial precum: I.A.R.-11CV, I.A.R.-80, I.A.R.-93, I.A.R.-99”, se arata intr-un comunicat al ARCA, citat de Mediafax. Pana in prezent, numele avionului a fost E-111.

„Realizarea unui aparat din seria I.A.R. este o sansa de care orice constructor de aeronave din lume ar fi mandru. I.A.R.-111 va trebui nu numai sa contribuie la continuarea traditiei numelui I.A.R. (Industria Aeronautica Romana, n.r.), ci si sa reprezinte aeronava care sa zboare mai sus si mai repede decat predecesoarele sale, ajutand astfel la progresul Romaniei. Multumim SC I.A.R. SA Brasov pentru aceasta oportunitate”, se mai arata in comunicat.

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, care doreste sa castige competitia Google Lunar X Prize si sa lanseze in cosmos prima racheta romaneasca capabila sa transporte un cosmonaut.

ARCA a anuntat, pe 22 decembrie 2010, intr-o conferinta de presa, un program la care a lucrat in secret in ultimul an, vizand realizarea primului avion supersonic romanesc de mare altitudine ce va lansa racheta Haas II, pentru competitia Google Lunar X Prize.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90